

Vi får rett og slett ikke nok av vafler, og elsker å eksperimentere med forskjellige typer vaffelrøre og toppinger.
Vafler trenger ikke bare være noe søtt til kaffen. Med litt grovere mel og grønnsaker i røren kan du fint spise salt vaffel som et eget lunsjmåltid, eller til middag hvis du føler deg litt fysen på noe nytt.
Fyll vaffelen, brett den i to og spis den som en sandwich. Eller del opp i hjerter og server som en forrett eller norsk tapasrett.

Den litt skarpe og salte geitosten chèvre passer fantastisk sammen med røkelaks. Dill er også en selvskreven ingrediens her. Ved å blande chèvre, naturell kremost og dill sammen får du en vilt god chèvrekrem som passer til både vafler med røkelaks, på brødskiva, i salater eller sammen med grønnsaker.

Grove vafler med squash
Her har vi laget grove vafler med revet squash i vaffelrøren som gir herlige og saftige vafler med sprø skorpe. Vi topper den med en chèvrekrem, dill og røkelaks. Kanskje ikke en standard vaffel, men vi er sikre på at du kommer til å elske denne nye vaffelvrien!
Trikset med vaffelrøren
Det som er viktig å tenke på når du lager vaffelrøre med grønnsaker i, er at du klemmer ut mest mulig av vannet fra squashen, slik at vaffelrøren ikke blir for rennende.
En stor del av røren består av squash, så riv den gjerne i et dørslag og la det renne av seg før du klemmer ut så mye du klarer for hånd.

For en annen vri på vaflene kan du prøve å bytte ut hele eller deler av mengden squash med revet gulrot eller rødbeter. Begge deler passer supert sammen med røkelaks, og vil gi vaflene en spennende farge. Det er også mulig å bruke hakket spinat i vaffelrøren.
Sprøe og gode vafler
Vafler er aller best nystekt, og ønsker du vafler med sprø skorpe bør de lages rett før servering. Ellers kan man gjerne lage opp ekstra vafler og fryse dem ned til en senere anledning. Hva er vel bedre enn å finne herlige, hjemmelagede vafler i fryseren når man får akutt lyst på noe godt?

Denne vaffelretten er så god at vi rett og slett anbefaler å lage dobbel porsjon med det samme. Varier gjerne med andre urter som basilikum eller gressløk om du har det for hånden.
Grove vafler med chevrekrem og røkelaks
Oppskriften gir 4-5 vafler:
- 200 g squash
- 2 egg
- 100 g hvetemel
- 50 g sammalt hvetemel
- 40 g smør, smeltet + mer til steking
- 3 dl melk
- ½ ts salt
- ½ ts sukker
- ½ ts bakepulver
Chevrekrem:
- 150g chèvre
- 150 g kremost naturell
- 1 håndfull dill
Topping:
- 300 g røkelaks
- 1 potte dill
- Nykvernet pepper
- ¼ sitron i skiver
Slik gjør du:
- Lag vaffelrøre: Start med å raspe squash og ha det over i et dørslag. La det renne av seg mens du gjør klar vaffelrøren.
- Pisk eggene og rør inn hvetemel, smeltet smør, melk, salt, sukker og bakepulver.
- Klem ut så mye som mulig av væsken fra den raspede squashen. Ha det over i vaffelrøren og bland godt.
- Lag chèvrekremen: Del chèvre i mindre biter, og kjør dette glatt i en foodprocessor sammen med kremost naturell og dill. Sett til side.
- Stek vaflene i et par minutter i et penslet vaffeljern.
- Smør chrèvrekrem utover lune vafler, og topp med røkelaks og dill. Krydre gjerne med litt nykvernet pepper. Server gjerne med sitronskiver så kan man skvise over litt sitronsaft om man ønsker det.