Gulrøtter er en utrolig takknemlig grønnsak. De er aller best om høsten når de er tatt rett opp av jorda, men du får gode gulrøtter hele året. Og det beste er at det er så lett å gjøre noe litt ekstra godt ut av dem.

Vi ba dere sende inn de beste gulrotoppskrifter deres, og her kom det inn utrolig mye godt.

Det var bare å la seg friste, og til slutt stod vi igjen med disse tre favorittene – Inger Fjells ovnsbakte gulrøtter med honning og chili, gulrotsuppe med chili fra Liss Norsted, og en frisk gulrotsalat fra Sissel Ytterstad.

Ovnsbakte gulrøtter med honning og chili

Gulrøtter får ekstra sødme når de bakes i ovn, og honning og chili topper det hele i denne oppskriften fra Inger Fjell. Server gulrøttene til alt av kjøtt og kylling.

Til 4 porsjoner:

  • 500 g gulrøtter
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss flytende honning
  • 1 klype chiliflak
  • 1 klype havsalt

Slik gjør du:

  1. Skrell gulrøttene og skjær dem i tykke strimler.
  2. Rør sammen olje og honning, og smak til med chiliflak og salt.
  3. Vend gulrøttene i honningblandingen, og ha alt i en ildfast form.
  4. Bak gulrøttene i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter, eller til de er møre.

 

Gulrotsuppe med hvitløk og chili

En varm og gyllen gulrotsuppe er helt perfekt på kjølige dager, og den er enkel å lage. Liss Norsted har sendt inn oppskriften på denne suppen som blir litt ekstra hot med chili.

Til 4 porsjoner:

  • 4 store gulrøtter
  • 1 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 – 1 chili
  • 8 dl grønnsaksbuljong
  • Olje til steking

Rømme og godt brød til servering

Slik gjør du:

  1. Skrell gulrøttene og skjær dem i biter. Hakk løk og hvitløk, og skjær chilien i ringer. Hvor mye chili du vil bruke er avhengig av styrken på den – og hvor sterk du liker suppen.
  2. Fres løk, hvitløk og chili i litt olje til løken er blank og myk. Hell på grønnsaksbuljong – gjerne buljongterning og vann. Ha i gulrøttene, og la det koke til de er møre. Kjør suppen glatt med stavmikser. Server med rømme og godt brød ved siden av.

 

Fransk gulrotsalat

Sissel Ytterstad frister med en enkel og frisk gulrotsalat som passer utmerket som tilbehør til både kjøtt og fisk. Selv noe så hverdagslig som fiskekaker eller fiskepinner får et ekstra løft med dette som tilbehør.

Til 4 porsjoner:

  • 4 gulrøtter
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 dl olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Skrell gulrøttene og rasp dem fint.
  2. Rør sammen resten av ingrediensene.
  3. Vend gulrøttene i dressingen og server.