Du kjenner sikker til hasselbackpoteter, men har du noen gang prøvd den samme teknikken på annen mat? Her har vi brukt hasselback-teknikken på kyllingbryst.

Vi kutter hakk ned i kyllingfiletene på samme måte som man gjør med hasselbackpotet, og fyller lommene med herlige urter og fetaost, før kyllingen grilles. Resultatet blir supermøre og ekstra smakfulle kyllingfileter.  

Denne teknikken fungerer både for grill og stekeovn. Legg kyllingbrystene i en grillform eller en ildfast form og grill under lokk eller i stekeovnen. Resultatet blir ganske likt - bortsett fra den karakteristiske grillsmaken kjøttet får etter en runde på grillen.

Oppskrift på hasselback-kylling med urter og fetaost.

Kyllingfilet vil aldri oppleves som tørr er kjedelig hvis du hasselbaker dem. Skjær lommer i kyllingfiletene og fyll disse med fetaost og urter. Nam!

Godt tilbehør til hasselback-kylling

Du trenger ikke nødvendigvis følge vår oppskrift til punkt og prikke. Det er mye godt du kan fylle kyllingfiletene med. Bare se her:

  • Tomat, basilikum og mozzarella
  • Pesto og soltørket tomat 
  • Squashskiver og oliventapenade
  • Sautert spinat og geitost 
  • Pæreskiver, blåmuggost og ristede valnøtter

 

Kylling til middag

Server hasselback-kylling med ditt favorittilbehør. Frisk grønn salat, tomatsalsa, pasta, ris, urterisotto eller potetbåter  smaker godt til kyllingen. La gjerne tilbehøret spille på lag med fyllet i kyllingfiletene.

Oppskrift på hasselback-kylling med urter og fetaost.

Server gjerne hasselbakt kyllingfilet med en frisk grønn salat og pasta. Det smaker veldig godt hvis du har i noen never krydderurter i salaten.

 HASSELBACK-KYLLINGFILET MED URTER OG FETAOST

  • 1 håndfull basilikum
  • 1 håndfull persille
  • 1 håndfull dill
  • 4 ss olivenolje + 1 ss til pensling
  • 1 hvitløksfedd
  • ½ sitron
  • ½ ts havsalt
  • ½ ts pepper
  • 100 g fetaost
  • 4 kyllingfileter
  • 1 ts paprikakrydder

 

Slik gjør du:

  1. Grovhakk basilikum, persille og dill. Bland det sammen med 4 ss olivenolje.
  2. Finhakk hvitløk og rasp sitronskallet over sammen med urtene. Skvis saften i blandingen og tilsett salt og pepper. Smuldre fetaosten og bland godt sammen med urtene.
  3. Kutt hakk med ca. 1 cm mellomrom halvveis ned i kyllingfiletene. Fyll lommene med urte- og osteblandingen. Pensle med litt olivenolje, og topp med litt paprikakrydder.
  4. Legg kyllingbrystene i en grillform, og grill under lokk i 15-20 minutter. Legg kyllingfiletene over på grillen et par minutter for å gi dem litt grillmerker. Ikke snu filetene, da vil fyllet renne ut.
  5. Har du ikke grill kan du legge kyllingfiletene i en ildfast form  og steke i stekeovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Bruk gjerne grillelementet de siste par minuttene for å få en fin stekeskorpe.