Mange tror man må ha iskremmaskin for å kunne lage en god iskrem. Med tre enkle steg lager du sommerens deiligste iskrem – helt uten maskin. Du trenger bare å piske eggedosis, eggehviter og krem. Nå har du basen til god iskrem. Hva du fyller den med, er helt opp til deg, men får du vår beste iskrem. 

Så enkelt lager du iskrem

  1. Først pisker du eggedosis av sukker og eggeplommer. Ha dette over i en bolle. Så pisker du kremfløte til krem. Vend eggedosisen inn i kremen.
  2. I en helt ren bolle og med helt ren visp pisker du eggehvitene stive. Veldig viktig: Du må ikke ha noen rester av fett i bollen for da vil ikke eggehvitene bli stive.
  3. Eggehvitene vendes forsiktig inn i kremen. Nå har du basen for is.
Oppskrift på hjemmelaget iskrem med bringebær, mandler og sjokolade.

Bringebær og sjokolade er en uslåelig smakskombinasjon. Det gjør jo ikke noe at det ser kjempelekkert ut i tillegg!

Iskrem med deilige smaker

Denne iskremen er nydelig i seg selv, men det smaker skikkelig godt å tilsette  bær, mandler og sjokolade. Hele, modne bringebær er både friske og gir et flott mønster når du lager iskuler.

Du kan selvsagt bruke akkurat det fyllet du selv ønsker. Smakskombinasjoner som vil fungere godt er for eksempel jordbær og knuste pikekyss. Eller hva med krokan og sjokolade? Bare fantasien setter grenser. Kos deg med hjemmelaget iskrem denne sommeren!

Oppskrift på hjemmelaget iskrem med bringebær, mandler og sjokolade.

Hjemmelaget iskrem er perfekt sommerdessert; friskt, kaldt og godt!

HJEMMELAGET ISKREM MED BRINGEBÆR, MANDLER OG SJOKOLADE 

Dette trenger du:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 eggeplommer + 3 eggehviter
  • 75 g sukker
  • 100 g friske bringebær
  • 1 neve mandelflak 

 

Sirup:

  • 125 g friske bringebær
  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • ½ splittet vaniljestang
  • 100 g sjokolade (70% kakaoinnhold)

 

Slik gjør du:

  1. Lag sirup ved å koke opp sukker og vann. Tilsett en snittet vaniljestang og bringebærene. Mos bringebærene  og la dette koke ca 10-15 minutter til du har en sirup.  Sil av blandingen og la sirupen kjøles ned.
  2. Pisk eggedosis av sukker og eggeplommer.
  3. I en annen skål pisker du eggehvitene stive og i en tredje skål pisker du fløten til krem.
  4. Bland forsiktig eggedosis med kremen og vend så inn eggehvitene.
  5. Vend mandelflak og friske bringebær inn i iskremen.
  6. Ha dette over i en form.
  7. Smelt sjokoladen over vannbad.
  8. Halvparten av bringebærsirupen og halvparten av sjokoladen heller du over isen i tynn stråle i sikk-sakkmønster. Med en gaffel vender du inn sirupen slik at du får et fint mønster i isen. Resten av sjokoladen helles på toppen.
  9. Dekk isen med plastfolie og sett den i fryseren til den stivner. Dette tar ca 6-8 timer.
  10. Server isen i stykker med resten av bringebærsirupen og noen hele bringebær.