Hvem kan vel motstå deilig, varm ost som er pakket inn i sprøtt paiskall, og i tillegg er fylt med de lekreste saker? Vi spår at dette kommer til å bli sommerens store hit!

Innbakt brie gir lykkelige gjester

Se det for deg: en lun og fin sommerkveld, lett musikk i bakgrunnen gode venner rundt bordet og en bitteliten overraskelse på bordet.

Innbakt brie er like enkelt som det er genialt. Kjøp en hel brie, legg den på en fersk paibunn, topp med hva enn ditt hjerte måtte ønske, pakk inn og stek i ovnen. Du får selvsagt kjøpt alt du trenger på Coop Mega.

<<OSTESNACKS: Liker du fondue vil du elske denne ostefonduen med blåmuggost, frukt og bær>>

innbakt brie med jordbær og pistasjnøtter

Lag den innbakte brien klar på forhånd. La den ligge tildekket i kjøleskapet til den lille pakken skal bakes i ovnen.

Tips til variasjon

Med søtt fyll passer denne godsaken best som avslutning på et godt måltid, men det er også digg og lettvinn sommersnack når du plutselig får gjester. Til et lettere måltid kan du servere innbakt brie som appetittvekker, eller som en av flere småretter til brunch.

I tillegg til at innbakt brie skårer lavt på innsats og skyhøyt på uttelling, er det også lekende lett å variere.

Liker du det søte, det salte, eller kanskje heller du mer mot det litt sterke? Her er tre forslag til alternativt fyll:

  • Fikenmarmelade og timian
  • Bacon og rødløkskompott
  • Chilimarmelade

<<TILBEHØR: Denne chutneyen er verdens beste tilbehør til ost!>>

innbakt brie med jordbær og pistasjenøtter

Innbakt brie er enkelt å variere på smak. Fyll på med det du liker best; søtt, salt eller sterkt!

INNBAKT BRIE MED JORDBÆR OG NØTTER

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 45 minutter
Steketid: 20-30 minutter
Steketemperatur: 200˚C
Porsjoner: 6

Dette trenger du:

  • 100 g jordbær
  • 2 ss jordbærsyltetøy
  • 0,5 ts sherryeddik
  • 1 lime, revet skall av
  • salt
  • 1 ferdig paibunn (du finner den i kjøledisken)
  • 340 g Smak Forskjellen Brie (et helt ostehjul)
  • 10-15 g pistasjnøtter (salte), grovhakket
  • 1 egg, pisket lett sammen
  • Diverse kjeks til servering

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200˚C. Del halvparten av jordbærene i små biter og bland sammen med jordbærsyltetøy, sherryeddik og revet limeskall. Smak til med litt salt.
  2. Rull ut paideigen på et bakepapirkledd stekebrett og legg brien midt på. Dekk toppen av osten med rørte jordbær og grovhakkede nøtter.
  3. Pakk osten inn i paideigen så pent som mulig, uten å strekke for mye på deigen. Pensle med pisket egg.
  4. Stek brien midt i ovnen i 30 minutter, til paiskallet er blitt sprøtt og har fått en fin farge.
  5. La den innbakte brien hvile i 5 minutter før den serveres med resten av jordbærene og forskjellige typer småkjeks.