Til hovedinnhold
julemat

Jordskokksuppe med pinnekjøttkroketter

Spis restene av det salte, gode pinnekjøttet sammen med en mild og kremete jordskokksuppe. Jordskokker har en litt nøtteaktig, mild smak og er veldig godt å lage suppe av.

Jordskokksuppe med pinnekjøttkroketter

30min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til jordskokksuppe:

jordskokker

fløte

melk

buljongterning

salt og pepper

Dette trenger du til pinnekjøttkroketter:

ferdig kokt pinnekjøtt (renset)

mandelpoteter (kokte)

olivenolje

revet sitronskall

hakket persille

finhakket hvitløk

salt og pepper

hvetemel

egg

tørre brødsmuler

frityrolje

Fremgangsmetode

Skrell skallet av jordskokkene og skjær dem i passende biter. Kok jordskokkene møre i melk, fløte og buljong.
Du kan også skrubbe dem godt med en potethanske i stedet for å skrelle dem.
Kjør det glatt med stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Varm opp suppen før servering.

Slik lager du pinnekjøttkroketter

Riv pinnekjøttet i mindre biter og mos potetene lett. Bland pinnekjøtt, poteter, olje, sitronskall, persille og hvitløk godt sammen i en bolle.
Smak til med salt og pepper.
Form deigen til ­kroketter og panér dem først i mel, deretter i egg og til slutt i brødsmuler.
Varm oljen til 180 °C og fritér krokettene til de er gylne.
Servér suppen varm med sprøstekte kroketter ved siden av.
Tips! Krokettene kan fint lages på forhånd og oppbevares fryst. Om du vil ha en variant med fisk, kan du bytte ut pinnekjøttet med klippfisk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆