1. desember: Lag adventappelsin med nellikspiker. Lag gjerne et fint mønster med 24 nelliker, som trekkes ut en etter en. En fin morgentradisjon i adventstiden.

2. desember: Smak på julemarsipanen. Nå er det bare å kaste over godsakene! Du kan enkelt lage din egen julemarsipan ved å rulle marsipan av god kvalitet  til små baller og dyppe dem i sjokolade. 

3. desember: Første søndag i advent og tid for de første julekakene! Kokosmakroner er en enkel og deilig julekake som de fleste liker. Du trenger bare fire ingredienser: eggehvite, sukker, vaniljesukker og kokosmasse. Bland  4 eggehviter, 200 g sukker, 1 ts vaniljesukker og 200 g kokosmasse i en kasserolle på middels varme og rør i ti minutter. Pass særlig på å røre godt i bunnen og på sidene av kasserollen. Bruk to skjeer og form kokosmassen som topper på et bakebrett og stek i ovnen ved 180 grader i 10 minutter, til toppene er fine og gylne. Prøv også biscotti med tre ulike smaker.

Hjemmelaget gløgg i glass.

Gløgg er en deilig førjulsdrikk - som også kan nytes på kalde dager resten av vinteren.

4. desember: Tid for gløgg! Er det kaldt ute, er det kjempegodt å varme seg på en varm kopp gløgg. Denne eplegløggen med ingefær og kanel er også god å drikke hvis du er litt rusten i halsen, eller bare har lyst på noe skikkelig varmt og godt!

5. desember: Det er faktisk ikke vanskelig å lage julepålegget selv. Prøv denne fantastiske julesylta fra Coop mega på Røros, som du lager på bare noen timer. 

6. desember: Stress ned og lag superrask middag: julepølse i wraps med sennep og tyttebær. Skjær julepølsen i biter og stek den før du legger dem i en tortilla sammen med rødløk, litt grov sennep og noen tyttebær. Nam!

7. desember: Spiselige julegaver er veldig hyggelig å lage og få. Hvorfor ikke lage sitronkrem – lemon curd - i år? Du kan bruke lemon curd i kaker, desserter og på pannekaker. Se oppskriften her.

8. desember: Medisterkaker er deilig julemat, og passer ypperlig som rask middag på farten. Medisterkaker smaker kjempegodt sammen med wokede grønnsaker og sweet chilisaus, potetstappe og aspargesbønner og en frisk couscoussalat.

Julemat på koldtbord til julefest.

La deg inspirere av Mega-teamet når du skal lage julemat til julefesten. Her får du 6 herlige og enkle retter.

9. desember: Skal du arrangere julefest, og er stressa på tid? Da er dette oppskriftene for deg! Her får du Coop Mega-teamets 6 herlige oppskrifter til enkel og kjempegod julefestmat. Så kan du stresse ned og nyte julefesten!

10. desember: 2. søndag i advent må feires med noe skikkelig godt! Hvorfor ikke lage saftige brownies med ekstra dyp og krydret smak av mørkt øl? Kombinasjonen av øl og sjokolade er uslåelig!

11. desember: Hjemmelaget syltetøy er luksus på frokostbordet og kjempefine julegaver. Har du plommer i fryseren, kan du lage dette kjempegode plommesyltetøyet med stjerneanis. Det tar faktisk bare 15 minutter.

12. desember: Unn deg en kjøttfri pause fra all den gode julematen, og lag en skikkelig god vegetarrett med masse deilige smaker. Arabisk ris med varme krydder og granateple er så godt at tærne krøller seg av glede.

13. desember: Luciadagen må feires med lussekatter. Lag disse saftige lussekattene med tradisjonelle former.

14. desember: Klementiner dufter av jul!  Du kan bruke klementiner til mye mer enn skrelle og spise (selv om det er fantastisk godt), hvorfor ikke prøve en frisk salat av klementiner, rødløk og ruccola til julepølse eller medisterkaker? 

15. desember: Har du glutenallergi kan jula være litt tung å komme gjennom. Heldigvis finnes det masse  gode glutenfrie oppskrifter, bare se disse himmelske kakene uten gluten.

Hjemmelaget marsipan i rull.

Det er ikke vanskelig å lage hjemmelaget marsipan. Det smaker kjempegodt i konfekt og er perfekt som gave.

16. desember: På tide med rakfisklag før jul? Ikke alle liker rakfisk like godt, men denne oppskriften på rakfisktartar på russiske pannekaker blinis er så god at selv de mest skeptiske blir hekta.

17. desember: Hjemmelaget marsipan er nydelig julegave (og egner seg i godteskålen). Det er ikke så vanskelig å lage marsipan: du maler 250 g skålede mandler (de bør være helt tørre) og bland inn like deler melis og 1 ss eggehvite. Kna deigen til den er fast og fin og lett å jobbe med. La den hvile litt i plastfolie før du lager deilig konfekt.

18. desember: Hva er vel hyggeligere enn å pynte pepperkaker på fjerde søndag i advent? Har du ikke tid til å lage pepperkakedeigen selv, får du kjøpt ferdig pepperkakedeig og pepperkaker hos Coop Mega. Lag skåler med melisglasur tilsatt forskjellige konditorfarger, Nonstop og geléfigurer fra smågodthylla, og la både voksne og barn slippe fantasien løs. Lag gjerne pepperkakepynt til vinduene og juletreet mens dere er i gang.

Pynte pepperkaker til jul.

Det er veldig hyggelig å pynte pepperkaker sammen med barna eller sammen med venner. Ha masse pynt tilgjengelig, så blir pepperkakene både morsomme og fine.

19. desember: Lyst på en kjøttfri adventsmandag? Lag denne friske og gode grønnsakspastaen med søtpotet og spicy peanøttsaus. Så yummi at du ikke savner julematen i dag!

20. desember:  Har du noen kakerester som begynner å bli tørre? Ikke kast dem, men lag sikkelig kule cake pops av kakerestene

21. desember: Har du fått juleblomstene i hus? På Opplysningskontoret for blomster og planters store juleliste troner Julestjernen øverst som vår viktigste juleblomst. Etter den kommer Asalea, Amaryllis og Svibel.

22. desember: Nå er det på tide å krydre ribba og vanne ut pinnekjøttet. Her får du et ekstra herlig øltriks som gir skikkelig sprø svor på den beste ribba.

23. desember: Mange pynter treet og ser Grevinnen og hovmesteren på lille julaften. Da passer det godt å servere noe enkelt og julete, som for eksempel rødkålruletter med julekrydret medisterdeig eller en lett og frisk rødkålsalat.

24. desember: Endelig julaften! Nå er kvelden snart her og forhåpentligvis er du i mål med alt av pynt og gaver. En veldig vanlig juletradisjon er risengrynsgrøt med mandel som lunsj – med marsipangris i gave til den heldige mandelfinner. Skal du sette ut en skål grøt til nissen i år?