Siden høsten 2003 har sesongkaffen Pumkin Spice Latte gått sin seiersgang hos kaffegiganten Starbucks. Den aromatiske drikken fanger smaken av både Halloween og Thanksgiving med sin varme kryddermiks, en uimotståelig kombinasjon for alle som liker kaffe latte og en god gresskarpai.

Kaffe latte med høstlig preg

Dette brygget er definitivt ikke for kaffepuristene, men passer perfekt for alle som synes dessert like gjerne kan serveres i form av en god kopp kaffe. De varme, gode kryddere kanel, nellik og muskatnøtt gjør at kaffen strutter av herlig smak og aroma. Sort pepper gir kaffen litt pikant styrke til å skjære gjennom sødmen.

Unn deg en stor og deilig kremklatt på toppen for å få den gode dessertfølelsen. Og har du litt bakt gresskar til overs kan det også røres inn for en tykkere kaffedrikk. Her snakker vi «more is more»!

Halloween-godt til kaffen

krydderblanding til kaffe latte

Kryddermiksen i seg selv kan være en fin høstgave. Lag ekstra mye, fyll på små glass og gi til noen du vet liker både krydderkake og kaffe latte. Krydderblandingen kan selvsagt også brukes i klassisk amerikansk gresskarpai.

KAFFE LATTE MED GRESSKARKRYDDER

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 10 minutter
Porsjoner: 2

Dette trenger du:

  • 0,5 ts gresskarkrydder (se under)
  • 0,5 ml malt pepper
  • 0,25 stk. vaniljestang
  • 1 ss brunt sukker
  • 6 dl melk
  • 6 cl espresso
  • Pisket krem

 

GRESSKARKRYDDER (nok til 20 kaffe latte)

  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt nellik
  • 1 ts malt muskatnøtt

Slik gjør du:

  1. Bland sammen kryddermiksen. Oppbevar på glass med tett lokk.
  2. Ha gresskarkrydder, pepper, vaniljestang og brunt sukker i en kasserolle. Varm forsiktig opp under omrøring til sukkeret er smeltet.
  3. Tilsett melk og rør om til det begynner å dampe.
  4. Fjern vaniljestangen og bruk en melkeskummer til å piske luft i melken. Du kan også bruke stavmikser med vispefunksjon.
  5. Lag espresso i store glass. Hell over melkeblandingen. Topp med pisket krem og et lite dryss gresskarkrydder.