Kjøleskapsgrøt spises kald og får en herlig kremete konsistens. Siden kjøleskapsgrøt trenger litt tid for å få satt seg er dette den ultimate frokosten for travle morgener.

Sett av litt tid om kvelden til å lage neste morgens frokost. Du kan gjerne lage flere porsjoner av gange, for disse holder seg et par dager i kjøleskap med lokk.

Overraskende lett å lage

Kjøleskapsgrøten består hovedsakelig av havregryn som i en vanlig havregrøt, og får den kremete konsistensen av gresk yoghurt og melk. For å gi den en fastere konsistens har vi tilsatt litt chiafrø, som sveller i væske og virker som et tykningsmiddel.

I en kjøleskapsgrøt vil det bidra til en fastere og litt mer puddingaktig konsistens, som gjør den ekstra god å spise kald.

I tillegg til å ha supre egenskaper i kjøleskapsgrøt er chiafrø det som gjerne ofte omtales som supermat. Chiafrø er en av de beste plantekildene til omega-3 vi har, og er bra kilde til fiber og dermed godt for fordøyelsen. Så litt chiafrø i kjøleskapsgrøten gjør den ekstra næringsrik.

Oppskrift på kjøleskapsgrøt med chiafrø

Her har vi laget en ganske klassisk versjon av kjøleskapsgrøt, med smak av vanilje og kanel. Vi topper den med friske bær for å gi den litt ekstra smak og farge.

Mange variasjoner av kjøleskapsgrøt

Med denne oppskriften som utgangspunkt finnes det uendelige variasjonsmuligheter både til innhold og topping. Hva med å prøve noen av disse smakskombinasjonene til kjøleskapsgrøt?

  • Kakaopulver og peanøttsmør, toppet med hakkede nøter
  • Raspet eple, toppet med mandler
  • Raspet gulrot og rosiner
  • Mangobiter og revet kokos
  • Banan og sjokoladebiter for en dessertvariant

 

Et hurtigtips!

Ikke tid til å vente hele natten? Konsistensen har satt seg etter 3-4 timer, så du kan fint lage kjøleskapsgrøt på morgenen og spise til lunsj.

Lag grøten i glass- eller plastbeholdere med lokk så er den enkel å ta med seg i farta. Kjøleskapsgrøt egner seg også utmerket som et mellommåltid mellom lunsj og middag, eller som et energipåfyll før eller etter trening.

Kilde: Bramat.no

Oppskrift på kjølekapsgrøt med chiafrø, vanilje og kanel.

Chiafrø kommer fra en plante i myntefamilien, og er mye dyrket i Sør-Amerika. Chiafrø sveller i væske og gir kjøleskapsgrøten en fast og fin konsistens.

Kjøleskapsgrøt med chiafrø, kanel og vanilje

Dette trenger du til en stor eller to små porsjoner:

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ss chiafrø
  • ½ ts vaniljepulver
  • ½ ts kanel
  • 1 klype salt
  • 1 ss flytende honning

Topping:

Friske bær og granateplekjerner

 

Slik gjør du:

  1. Rør sammen havregryn, gresk yoghurt, melk og chiafrø i en bolle.
  2. Tilsett vanilje, kanel, salt og flytende honning. Bland godt sammen.
  3. Legg røren over i ett stort eller to mindre glass med lokk og sett i kjøleskapet over natten.
  4. På morgenen rører du rundt i grøten, og topper med friske bær.