Stekt reinskav, eller finnbiff om du vil, er raskt og enkelt å tilberede og kan varieres i nærmest det uendelige. Likevel er det nok den kremete gryteretten folk flest forbinder det milde viltkjøttet med. Så mye faktisk at den har tatt navnet etter råvaren.

Finnbiff er sunn norsk hurtigmat

En herlig finnbiffgryte er perfekt mat når du har lyst på mye smak og ikke har all verdens tid til å lage middag. Det finnes heller ikke mer lettvint festmat å lage hvis du venter mange gjester.

Reinskav er særdeles mørt reinsdyrkjøtt, skåret i tynne, tynne skiver. Viltsmaken er mild og god og passer de aller fleste ganer. Du kan se på det som en slags «vilt for nybegynnere».

<<Prøv også: Finnbiffgryte med kantarell, øl og geitost>>

klassisk finnbiff med sopp og brunost

Det finnes nesten ikke mer lettvint festmat når du skal ha mange rundt bordet. Sett bare finnbiffgryta på bordet og la gjestene forsyne seg selv av den herlige gryteretten.

På grunn av at kjøttet skjæres så tynt har det den unike egenskapen at det kan gå fra frys til middagsbord på et kvarter! Det er gull verd i en travel hverdag når sultne mager ikke orker vente for lenge på middagen.

Klassisk finnbiff eller reinsdyr i pita?

Det flotte naturproduktet er tilgjengelig hele året. Alt som trengs er en tur i frysedisken, og du har verdens beste utgangspunkt for en sunn og god middag.

Se etter reinskav i frysedisken hos oss på Coop Mega neste gang du er i butikken. Det er alltid greit å ha på lur.

<<Prøv også: Lammeskav med pitabrød og yoghurtdressing>>

Den klassiske finnbiffgryta er full av mektige smaker fra sopp, bacon, timian, einer, brunost og rømme.

Har du lyst på noe litt lettere, kan du steke reinskav sammen med en eksotisk kryddermiks og servere i pitabrød med salat og lett yoghurtdressing til. Eller hva med en deilig pai med finnbiff og potemoslokk, à la gjeterpai?

Det er kun fantasien og smaksløkene som setter grensene for hva det magre kjøttet kan brukes til.

<< Prøv også: Potetvafler med reinskav og herlig trollkrem >>

klassisk finnbiff med sopp og brunost

Rørte tyttebær hører med når du skal servere klassisk finnbiff. Den lett syrlige smaken passser perfekt til den kremete gryteretten.

KLASSISK FINNBIFF MED SOPP OG GEITOST

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 30 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 2 ss smør
  • 400 g reinskav (ev. elgskav)
  • 100 g bacon, i biter
  • 1 stk. gul løk, i båter
  • 8 stk. aromasopp (eller sjampinjong), i tykke skiver
  • 0,5 ss einebær, knust i morter
  • 4 stk. gulrot
  • 2 dl viltkraft (eller grønnsak-/kyllingkraft)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 dl seterrømme
  • 125 g Snøfrisk Naturell
  • 35 g ekte geitost (3 skiver), ev. brunost
  • Frisk timian

 

RØRTE TYTTEBÆR

  • 150 g tyttebær (ferske eller frosne)
  • 50-75 g sukker

 

Slik gjør du:

  1. Smelt smør i en tykkbunnet gryte på relativt høy varme. Stek kjøttet i små porsjoner slik at det brunes og ikke kokes. Sett til side når kjøttet er ferdig brunet.
  2. Senk temperaturen og ha bacon og løk i gryta. La det surre til løken er mør og baconet har fått litt farge. Tilsett sopp og einebær og stek videre til soppen faller sammen.
  3. Skrell gulrøtter og del i store biter. Ha grønnsakene i gryta, hell på kraft og la alt småputre under jevnlig omrøring i 10 minutter.
  4. Rør inn seterrømme, Snøfrisk og brunost og la alt syde til grønnsakene er møre og sausen tykner.
  5. Lag rørt tyttebær: Rør sammen tyttebær og sukker.
  6. Ha reinskavet tilbake i gryta rett før servering og server med rørte tyttebær og frisk timian.

Forslag til ekstra tilbehør: Kokte poteter, smørkokt rosenkål, gulrøtter og flatbrød.