Tacofredag er kommet for å bli. Vi elsker tex-mex-smakene og ritualet med å fylle lefser eller tacoskjell med gode ingredienser. 

Men visste du at det å lage knallgod salsa og tacokrydder krever minimal innsats, og gjør tacofesten enda bedre? 

Tacokryddermiksen

Det er faktisk nesten like lett å lage tacokrydderet selv som å åpne den ferdige posen. Det meste av krydderne har du kanskje i hylla allerede, Kryddermiksen tilsetter du når løken er myk og kjøttet er halvstekt. Du kan tilsette litt vann hvis du vil ha kjøttdeigblandingen litt mer saftig. Det er opp til deg.

<<PRØV OGSÅ: Hjemmelagde tortillaer smaker ekstra godt til taco - og er ikke vanskelig å lage.>>

Krydder til hjemmelaget tacokryddermiks.

Mål opp krydderet. Du kan gjerne doble eller mangedoble mengden når du først er i gang, så har du til flere tacomiddager.

Ekstra god salsa

En god salsa, eller tacosaus, er med på å gjøre retten saftig og smaksrik. Salsaen skal ikke være for flytende, for da får du et problem med å spise tacoen med hendene. Det er derfor viktig å koke den inn til den riktige konsistensen.

Den holder seg opptil tre dager i kjøleskapet.

<<PRØV OGSÅ: Du trenger ikke kjøtt for å skape den gode tacosmaken. Vegetartaco er din nye fredagsfavoritt>>

Salsa til klassisk taco.

Salsaen bør serveres avkjølt. Varm salsa vil fort ta livet av de sprø grønnsakene du serverer i tacoen, så sørg for å lage salsaen i god tid før du skal spise.

Hot eller mild salsa?

Liker du hot salsa? Styrken på salsaen justerer du ved å tilsette så mye chili som du er komfortabel med. Det er jo godt med et lite hetekick, og sammen med de milde ingredienser, vil salsaen ikke oppleves som for sterk.

Du kan også dele innholdet i to kjeler og lage salsa med to forskjellige styrker.  Det er en fin løsning hvis noen liker mild mat og andre liker litt sterkere taco.

Klassisk taco med hjemmelaget tacokrydder og salsa, sammen med godt tilbehør og

Med denne klassiske tacoen med hjemmelaget tacokrydder og salsa er fredagskvelden i boks!

<<PRØV OGSÅ: Har du lyst på ekte meksikansk tilbehør til tacoen? Prøv disse 3 enkle og kjempegode tilbehørene!>>

KLASSISK TACO MED HJEMMELAGET TACOKRYDDER OG SALSA

Dette trenger du til 3-4 personer:

Tomatsalsa:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss flytende honning
  • ½ ts chili (juster styrken selv)
  • Salt og pepper
  • ½ lime, saften
  • 3 ts finhakket koriander

 

Taco med hjemmelaget tacokrydder:

  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts malt karve
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket oregano
  • ½ ts chilipulver
  • ½ ts pepper
  • ½  ts sukker
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 liten løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, kan sløyfes

 

Tilbehør:

  • 1/2 isbergsalat, revet
  • 1/2 agurk, i biter
  • 1 rød paprika, i biter
  • 2 sjalottløk, hakket
  • 1 pk tacoskjell 

 

Slik gjør du:

  1. Lag salsa: Ha olje i en gryte og stek løk og tomatpuré forsiktig et par minutter ved medium varme. Rør hele tiden.
  2. Tilsett hermetiske tomater, honning og chili, salt og pepper. Rør om og sett på lokk. La det småkoke i 20 minutter.
  3. Avkjøl tomatsalsaen og bland inn limesaft og frisk koriander. 
  4. Lag tacokrydder: Bland alle krydderne.
  5. Stek kjøttdeig, løk og ev hvitløk, og bland i tacokrydderet når kjøttet er halvstekt. Tilsett litt vann hvis du ønsker litt mer fuktighet. Stek videre til kjøttet er gjennomstekt.
  6. Server tacoen med salsa, grønnsaker og tacoskjell.