Pannekaker er godt hele året, men det er noe eget når du kan smøre på med rørte blåbær som er så ferske at du fremdeles kan kjenne sommervarmen i hvert eneste bær. Det er en helt spesiell følelse, et koselig barndomsminne og en behagelig sinnsro – alt sammen rullet inn i en deilig pannekake.

Én pannekake, mange muligheter

Når vi drømmer om klassiske pannekaker, er det først og fremst franske crêpes vi tenker på. Hvem har vel ikke kost seg med baconpannekaker minst én gang i livet, eller dyppet en pannekake i en skål med sukker på en varm sensommerkveld?

De herlige, løvtynne pannekakene er ikke veldig søte i seg selv og passer derfor like godt til middag som til dessert, med både salt og søtt fyll.

<< PRØV OGSÅ: Gratinerte pannekaker med kylling og sopp >>

Ønsker du å utfordre det tradisjonelle pannekakefyllet litt, kan det kanskje friste med peanøttsmør og bringebærsyltetøy, à la amerikanernes peanut butter and jelly sandwich. Eller hva med saftige reker og en frisk mangosalsa? Mulighetene er mange når fantasien og smaksløkene får bestemme.

pannekaker med rørte blåbær

Server pannekakene som en lett deledessert! Fyll med rørte blåbær, rull sammen og nyt i perfekte munnfuller.

Trikset som gir ekstra god pannekakerøre

De aller beste pannekakeoppskriftene er enkle å lage, med helt vanlige ingredienser. Det er ikke så mye som kan gå feil med selve røren, men det er ett triks som gjør den ekstra god.

Ved først å blande sammen alt det våte og deretter sikte inn alt det tørre, blir ikke bare pannekakerøren fri for klumper, den blir også mer «elastisk». Det er en stor fordel når du skal fordele røren så tynt som mulig i stekepannen uten at den sprekker.

Vår pannekakerøre bruker 1 egg per porsjon, noe som blir ca 2-3 store pannekaker, avhengig av hvor tynne du klarer å steke dem.

<< PRØV OGSÅ: Red velvet lagkake med tynne pannekaker >>  

Og mens pannekakerøra står og sveller, kan du invitere naboene til pannekakefest i hagen!

Pannekaker med rørte blåbær

Tilsett litt sitronskall i rørte blåbær. Det gir en friskhet til de herlige skogsbærene. Og har du ikke ferske bær kan du fint bruke frosne. Bare husk at de vil væske mer.

KLASSISKE PANNEKAKER MED RØRTE BLÅBÆR

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: ca. 40 minutter
Porsjoner: 4 (8-10 pannekaker)

Dette trenger du:

 • 100 g smør, smeltet
 • 4 stk. egg
 • 5 dl melk
 • 3 dl hvetemel, siktet
 • 0,5 ts salt
 • Smør til steking

 

Rørte blåbær

 • 400 g blåbær
 • 180 g sukker
 • 1 stk. sitron, revet skall av

 

Slik gjør du:

 1. Smelt smør i en kasserolle på svak varme. Pisk egg lett sammen med melk og bland sammen med det smeltede smøret i en bakebolle.
 2. Ha i siktet hvetemel og salt. Bland godt til du har en klumpfri og glatt røre. Juster med mer melk eller mel dersom røren er for tykk eller tynn. La røren stå å svelle i ca. 20 minutter før steking.
 3. Smelt litt smør i stekepanne med belegg, på middels sterk varme. Hell i akkurat nok røre til at det dekker pannen. Stek til pannekaken er tørr på toppen før den snus. Stek til pannekaken er gyllen på begge sider.
 4. Lag rørt blåbærsyltetøy: Ha blåbær i en blandebolle og tilsett ca. halvparten av sukkeret. Bruk gaffel til å knuse bærene og rør til sukkeret er oppløst. Smak deg fram til hvor søtt du vil ha syltetøyet.
 5. Vend til slutt inn revet sitronskall.