Adobo lages med svin eller kylling, eller en kombinasjon av begge. «Adobo» stammer fra det spanske verbet adobar, som betyr å marinere. Og det er akkurat marineringen som er viktig her.

Det er særlig én ingrediens som gjør kyllingen så saftig og god: eddik. Marinaden til kylling adobo, som går for å være en av nasjonalrettene på Filippinene, består av stekt hvitløk, soyasaus (eller salt) og eddik.

Teknikkene som gir saftig kylling

Kylling Adobo er en rett som kombinerer mange ulike teknikker.

For det første skal kyllingen marinere over natten i eddikmarinaden. Dagen etter koker du kyllingen i den samme marinaden. Helt til slutt steker du kyllingen i pannen, slik at kjøttet får en herlig karamellisert stekeskorpe.

Denne filippinske teknikken er helt omvendt fra hvordan vi vanligvis tilbereder kylling, hvor vi steker kjøttet først før det eventuelt kokes.

Resultatet er virkelig verdt innsatsen, du får en utrolig saftig kylling med et skikkelig sprøtt og deilig skinn!

Kylling adobo er deilig hverdagsmat fra Filippinene. Hemmeligheten bak det saftige kyllingen og den karamelliserte skorpen er eddik.

400 år under spansk herredømme har gjort at hvitløk, løk og tomat er en veldig typisk smakskombinasjon på Filippinene. Nasjonalretten kylling adobo tar opp i seg alle disse deilige smakene.

Kylling adobo

Dette trenger du til 4 personer:

  • ½ dl soyasaus
  • 8 hvitløksfedd, grovhakket, stekt lett i en panne
  • 1 ss kvernet sort pepper
  • 2,5 dl hvitvinseddik
  • 2 laurbærblad, knust
  • 1 boks hakkede tomater
  • 4 store kyllinglår med skinn
  • olivenolje
  • 2 løk, skåret i tynne skiver
  • 2 vårløk, skåret i tynne skiver (bruk det hvite og det grønne)

Slik gjør du:

  • Dagen før: Bland soyasaus, stekt hvitløk, pepper, eddik, laurbær og tomater i en bolle. Del kyllinglårene i flere stykker og la dem marinere i eddikblandingen.
  • Dagen etter: Finn frem en gryte og kok kyllingen i marinaden i ca 25 minutter på medium varme. Skum av fett og urenheter. 
  • Ta ut kyllingen og legg stykkene på et fat. Sil av kraften og kok den inn til halvparten.
  • Varm en panne med god olivenolje og stek kyllingstykkene med skinnsiden ned. Vend stykkene slik at de brunes på alle sider.
  • Tilsett løken og la den bli myk og fin.
  • Ta ut løken og kyllingen og ha 1/2 dl vann i pannen for å løsne de gode smakene i pannen. Ha dette over i sausen.
  • Legg kyllingen og løken over på et fint serveringsfat. Hell saus over og strø deilig vårløk over retten.