Butikken bugner nå av mørt og godt lammekjøtt i alle varianter. Oppskriften vi har laget her inneholder lammecarré – en stykningsdel som er elsket av de aller fleste. Ikke så rart, da dette er et av de aller møreste stykkene på lammet.

Følger du disse enkle reglene, vil denne retten med lammecarré bli høstens flotteste middag.

Oppskrift på lammecarré med betesalat og urtesalsa.

Middagsbygg er et sunt og mettende alternativ til ris, og er lett å tilberede. Smaken minner litt om nøtter. Sammen med betene og vinaigretten er dette et nydelig tilbehør til det delikate lammet.

Slik lykkes du med lammecarré

  1. Lammecarréen har en fettkappe som du for all del ikke må skjære bort. Den gir masse smak til kjøttet under steking.
  2. Det er viktig å skjære striper i fettet (ikke i kjøttet) slik at mye av fettet kan smelte bort å gi en fabelaktig sprø skorpe.
  3. Sørg for å krydre kjøttet godt med salt og pepper før steking.
  4. Stek lammecarréen hel, og bruk relativt lav varme. La kjøttet så hvile før du skjærer carréen i skiver langs beina.
Oppskrift på lammecarré med urtesalsa og betesalat.

Urter og lam hører sammen. Du tenker kanskje rosmarin til lam? Faktisk er mynte enda vanligere, særlig i Midtøsten og Nord-Afrika.

Skogens gull

Sopp er perfekt tilbehør til lam. Gå for de deilige kantarellene som er selve gullet i skogen. Steker du kantarellene med meierismør og litt sukker, vil de bli deilig karamellisert.

En liten skvis sitronsaft balanserer smakene perfekt. Ta med deg dette sitron-trikset når du skal lage soppsmørbrød også.

<<LES OGSÅ: Visste du at Middagsbygg inneholder like mye antioksidanter som blåbær? Les mer om det nye norske superkornet her.>>

Oppskrift på lammecarré med betesalat og urtesalsa.

Mange misunner oss det flotte lammekjøttet vi har i Norge. Og med god grunn! Smaken er delikat og kjøttet er ufattelig mørt og godt.

LAMMECARRÉ MED BETESALAT OG URTESALSA

Dette trenger du til 4 personer:

Urtesalsa:

  • 1 ss hakket mynte
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts sitronsaft
  • 6 ss extra virgin olivenolje
  • salt og pepper

  

Lammecarré:

  • 1 kg lammecarré
  • 2-3 ts flaksalt
  • 2 ts pepper
  • ½ ts malt spisskummen
  • 3-5 kvister timian
  • 1 ss extra virgin olivenolje og 1 ss smør til steking

 

Betesalat:

  • 4 dl Gullbygg middagsbygg
  • 2 gulbeter
  • 1 stor rødbete
  • 2 polkabeter

 

Vinaigrette:

  • 1 ts dijonsennep
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 2 ts sitronsaft
  • salt og pepper

 

Smørstekte kantareller:

  • 1 liter kantareller, delt i to på langs
  • 4 ss smør
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper
  • 1 ts hakket timian
  • 3 dråper sitronsaft

 

Slik gjør du:

  1. Start med å lage salsaen: Ha mynte, bladpersille og hvitløk i en blender. Spe med sitronsaft og olivenolje til en grov salsa. Smak til med salt og pepper.
  2. Lammecarré: Tørk kjøttet med papir. Er fettkappen tykk kan du trygt rute den forsiktig med en skarp kniv. Skjær kun ned i fettet, ikke kjøttet.
  3. Bland salt, pepper og spisskummen. Krydre godt på begge sider. Slå på ovnen på 180 grader. Varm en panne og tilsett smør og olje.
  4. Legg fettsiden av lammet ned i pannen. Tilsett timian og senk temperaturen litt. Press gjerne det feteste partiet på carréen slik at fettet smelter. Snu kjøttstykket og brun sidene og kjøttet på undersiden før du setter kjøttet i ovnen i en ildfast form. Hell over fettet. Bruk et steketermometer på den mest kjøttrike delen og la kjernetemperaturen være ca 54-55 grader før du tar kjøttet ut av ovnen.
  5. La kjøttet hvile i minimum 10 minutter før du skjærer det i stykker.
  6. Lag betesalat: Kok middagsbygg i saltet vann. Følg anvisning på pakken.
  7. Skrell betene og skjær tynne skiver med en mandolin eller siden på et rivjern. Hold betene adskilt da de farger av.
  8. Vinaigrette: Bland dijonsennep, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
  9. Vend betene i vinaigrette og middagsperlene rett før servering.
  10. Kantareller: Stek kantareller i smør på medium varme. Strø over sukker, litt salt og pepper. Stek til soppen er gyllen og fin. Tilsett timian. Press sitron over helt til slutt.
  11. Server lammecarré med kantareller, betesalat og urtesalsa på siden.