Så snart du har brunet kjøttet og skåret grønnsakene i biter, er det egentlig bare å ha alt i gryten, legge på lokket og la det stå der og godgjøre seg for seg selv.

Sånn mat er lettvint, for du kan lage det til på forhånd og bare varme det like før servering.
Det gjør denne raguen til perfekt hyttemat eller til middag en dag du vet du ikke rekker å bruke tid på kjøkkenet.

Hvis du gjør alt i stand kvelden i forveien er det bare å varme gryteretten og koke pastaen når du kommer hjem.
Kjører dere til hytta og vet at dere kommer sent fram, kan raguen lages ferdig hjemme. Ta gryten med i bilen – bare pass på at den står støtt – og varm den når dere kommer fram.

Så er det bare å koke pastaen og toppe det hele med friske småtomater og et dryss av grønne urter.
Taglioni fra Änglamark er økologisk, men du godt bruke tagliatelle i stedet.
Begge er formet som lange, flate bånd.

LAMMEGRYTE MED TAGLIOLINI
4 porsjoner

  • 1 kg lammebog, utbenet og i terninger
  • 4 gulrøtter
  • 2 gule løk
  • 200 g sellerirot
  • 200 g pastinakk
  • 4 fedd hvitløk
  • 400 g tomater, hakkede
  • Noen kvister timian
  • Noen kvister rosmarin
  • 4 dl okse­ eller lammefond
  • Salt og pepper
  • 1 pk Änglamark Tagliolini

 

Slik gjør du:

  1. Brun kjøttet til det har fått farge. Kutt alle grønn­sakene i biter og fres det til det blir blankt.
  2. Tilsett kjøttet, tomatene, timian, rosmarin, og kraften. La det putre i ca. halvannen time, til kjøttet er mørt. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok tagliolinien, og servér det sammen med lammeraguen.

<< Se flere spennende oppskrifter med PASTA her >>