Lammestek er lettvint og vellykket å servere gjester.

Ovnsbakte rotgrønnsaker er alltid godt til, men tilbehøret kan varieres på mange måter.
Plommer, epler, fiken og kålrot kombinerer det beste av høstens smaker.

LAMMESTEK MED OVNSBAKTE FRUKTER

Totaltid: 2 timer 30 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 1 kg surret lammestek
  • 1 neve rosmarin
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • Salt og pepper
  • 5 dl vann
  • 1 sitron, i skiver
  • 6 plommer
  • 2 små røde epler
  • 2 fikener
  • 1 kålrot, i terninger
  • 3 ss meierismør
  • 1 ss timian, finhakket
  • 1 ss honning
  • Maisenna
  • Grov sennep

 

Slik gjør du:

  1. Gni steken med rosmarin og hvitløk, og krydre med salt og pepper. Legg steken i vann i en langpanne og stek den i ovnen ved 125 grader til en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar cirka 1,5 time. La kjøttet hvile i folie.
  2. Bak plommer, epler, fiken, sitronskiver og kålrot i ovnen med meierismør og timian. Topp med honning og maldonsalt ved servering.
  3. Lag en lammesjy på kraften fra steken. Jevn den med maisenna og smak til med litt grov sennep.
  4. Server med gode poteter til.

 

Glad i lam? << Se vår beste oppskrifter på LAM her >>