
Lammetaco kan tilberedes på flere måter. Her er det brukt lammefilet i terninger, men du kan også skjære koteletter i terninger, bruke lammekjøttdeig eller rester av lammelår eller -stek.
Langtidskokt lammebog er også veldig godt, men krever litt koketid for å bli mørt.
Salsa verde betyr rett og slett grønn saus.
Denne er laget med tomatillo som ser ut som en liten, grønn tomat. Navnet høres ut som det også.
Men tomatillo er egentlig et bær med et papirtynt skall rundt. Du får den i en grønnsaksbutikk med godt utvalg.
Hvis du ikke får tak i tomatillo, kan du selvfølgelig servere lammetaco med vanlig salsa og guacamole i stedet.
LAMMETACO MED SALSA VERDE
4 porsjoner

- 500 g lammefilet
- 1 ss koriander
- 1 ss chiliflakes
- 1 ts salt
- 1 ts kanel
- 1 ts røkt paprika
- Tilbehør: tomater, salat, paprikastrimler, søt chilisaus, frisk koriander
Slik gjør du:
- Skjær kjøttet i terninger.
- Tilsett 1 dl vann og la det trekke smak mens du lager tilbehøret.

Salsa Verde:
- 380 g tomatillos
- 2 jalapeño
- ½ løk
- ½ lime
- 2 ts sukker
- 1 neve koriander
- Salt
- Fjern skallet fra tomatilloene og jalapeño og del dem i to.
- Ha løk, tomatilloene og jalapeño i en ildfast form og stek på grill øverst i oven på 230 grader i ca. 10 min, til du ser de begynner å bli svidd i kantene.
- Avkjøl og ha i en kjøkkenmaskin med koriander, lime og sukker. Smak til med salt.