Det er ikke alle som mener at salat er en fullgod middag, men det finnes nesten ikke noe som er så mettende, sunt og godt som en stor og digg biffsalat. Den strutter av fargerike grønnsaker og frukt, og har nok krydder og trøkk i de saftige kjøttstrimlene til at du virkelig kjenner det.

Denne biffsalaten blir lett den nye hverdagsfavoritten til alle som liker å spise kjøtt en gang i blant, men som ikke alltid vil ha de tyngste biffmåltidene.

<<Prøv også: Digg biffsandwich med soppstuing>>

Salt, sur og sterk biffsalat

For å virkelig imponere med en biffsalat til middag bør det være mye smak. Her finnes det mengder med herlig krydder å velge mellom, men du går sjelden feil med den hellige smakstreenigheten fra det asiatiske kjøkkenet: Salt fra soyasaus, syre fra lime og riseddik og styrke fra chili.

Sødmen fra mangoen og aromaen fra urtene gir en frisk kontrast til det sterke, marinerte kjøttet.

<<Prøv også: Slik steker du en perfekt biff>>

Asiatisk biffsalat med mango og sprøstekt løk

Juster mengden chili i marinaden etter egen smak. Men husk at det saftige biffkjøttet tåler mye smak når det skal i en biffsalat!

Smakene er lette, men likevel er du aldri i tvil om hvilken verdensdel det er snakk om. Det er så nærme tropisk hete og sand mellom tærne du kommer uten å bevege deg utenfor din egen inngangsdør.

<<Prøv også: Grillet t-bone steak med chorizopoteter og ananasketsjup>>

Dette har du kanskje ikke smakt i salaten før

Ikke overraskende er det kjøttet, grønnsakene og dressingen som spiller hovedrollene i denne biffsalaten. I tillegg har vi tatt med et par overraskelser som gjør biffsalaten enda mer spennende.

Sprøstekt løk og syltet ingefær kjenner du sikkert til fra før, men det er ikke sikkert du har brukt det til salat tidligere. Det må du prøve! Kanskje har du begge deler i skapet allerede?

Ingefær hører med til det asiatiske smaksbildet og den syltede utgaven, best kjent som tilbehør til sushi, gir en mild og lett syrlig smak til grønnsakene. Den sprøstekte løken bidrar til ekstra knas og litt mer sødme for å gi motvekt til den sterke marinaden.

Salat til middag kommer til å få en helt annen status etter dette!

<<Prøv også: Enkel kyllingsalat med smak av Middelhavet>>

Asiatisk biffsalat med mango og sprøstekt løk

Asiatisk biffsalat er full av deilige smaker. Sprøstekt løk og syltet ingefær er med på å gjøre salaten enda mer eksotisk.

SPICY ASIATISK BIFFSALAT MED MANGO

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 20 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 600 g ytrefilet av storfe, i strimler
  • 4 fedd hvitløk, revet
  • 1 ss chiliflak
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts five spice-krydder
  • 2 ss brunt sukker
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ts fiskesaus
  • 2 ss rapsolje, til steking
  • 1 stk. mango, i staver
  • 400 g gulrøtter, i tynne skiver
  • 1 stk. agurk, i tykke halvmåner
  • 1 stk. rød løk, i tynne skiver
  • 1 pk. Coop Baby Leaf Mix
  • 25 g fersk mynte
  • 25 g fersk koriander
  • 4 ss syltet ingefær (avrent)
  • 1 stk. rød chili (uten frø), i skiver
  • 2 ss sprøstekt løk

Dressing

  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss limesaft
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss vann
  • 2 ts brunt sukker
  • 1 fedd hvitløk, revet

 

Slik gjør du:

  1. Skjær kjøttet i strimler. Bland sammen hvitløk, krydder, sukker, soyasaus og fiskesaus i en stor bolle og vend kjøttet i marinaden.
  2. Varm opp olje i stekepanne på sterk varme og stek biffstrimlene, i flere omganger, i 2-3 minutter. Hold kjøttet lunt til servering.
  3. Skjær mango i staver og gulrøttene i tynne skiver (bruk ostehøvel eller mandolin). Del agurk på langs, skrap ut den bløte kjernen og skjær i tykke halvmåner.
  4. Bruk et fat eller salatbolle til å blande sammen frukt, grønnsaker, mynteblader og koriander.
  5. Bland sammen ingrediensene til dressingen og rør om til sukkeret er løst opp. Hell halvparten over salaten og bland godt.

Legg på biffstrimlene på salaten og stopp med syltet ingefær, fersk chili og sprøstekt løk. Den ekstra dressingen serveres ved siden.

FLERE TIPS: Her finner du våre beste oppskrifter med biff