Hemmeligheten bak en vellykket omelett er å bruke skånsom varme og god tid. Du vil ha en fuktig og myk omelett, ikke en hardstekt og seig eggekake.

Her er de viktigste punktene for en perfekt omelett:

 1. Det er viktig å piske eggene luftig: Rett for du heller eggene i stekepannen, piskes du dem luftige, enten med håndvisp eller en stavmikser. På den måten holdes så mye luft som mulig inni omeletten.
 2. Ha kontroll på varmen: Skru platen på maks. Når pannen er varm tilsetter du smør. Skru så ned til medium styrke. Hell piskede egg i pannen og rør litt frem og tilbake i ca. 20 sekunder. Så lar du eggeblandingen være i fred. Grunnen til at du skal bruke medium varme er for ikke å steke eggene for hardt. Gjør du det vil omeletten bli gummiaktig i konsistensen og ganske uspiselig. Lav varme og lang tid er oppskriften på en luftig og myk omelett.
  Fransk omelett med ost og skinke.

  Fransk omelett er perfekt til både frokost og lunsj.

 3. Fordel eggene i panna: Etter noen minutter i panna, drar du stekespaden langs veggen på pannen og vipp litt av den flytende eggemassen ut mot kanten. Gjør dette rundt hele pannen. Etter noen minutter har du en fast base på omeletten din og du kan fylle den ene halvdelen med skinke og revet ost.
 4. Vipp omeletten med forsiktighet: Sørg for at kanten er løsnet før du fort vipper halve omeletten over osten og skinken, slik at du får en halvmåne. Stek omeletten litt til, men ta den av pannen mens eggene fremdeles er litt flytende i midten.

Omeletten legges over på et stort fat og deles i porsjonsstykker. Du kan servere godt brød til omeletten, for eksempel Grove rundstykker med surdeig og hele korn

Fransk omelett med ost og skinke.

Gruyère er en fransk ost med mye smak, som egner seg godt i både omelett og ostesmørbrød. Ikke bruk for mye ost, for da blir omeletten tung i konsistensen.

FRANSK OMELETT MED OST OG SKINKE

Dette trenger du til 4 personer:

 • 8 egg
 • 2 ss smør
 • 1 dl finrevet gruyère
 • 120 g skinke i små terninger
 • salt og pepper

 

Slik gjør du:

 1. Pisk eggene, gjerne med stavmikser for å få dem ekstra luftige.
 2. Varm en teflonpanne og tilsett smøret. Når det er smeltet heller du over eggene. Temperaturen skal være på medium.
 3. Strø over ost og skinke på den ene siden, samt et dryss salt og pepper.
 4. Fold over den siden uten fyll. Stek et par minutter på lav varme. Eggene skal ikke være helt gjennomstekt i midten.