Svinenakke er et utrolig mørt og deilig stykke kjøtt. Du har kanskje ovnsbakt svinenakke, men visste du at den blir enda bedre på grillen?

Adelino Borges i Coop Mega Oppdal blander sammen en syrlig og god marinade som passer godt til svinekjøttet. 

- La kjøttet ligge i marinaden minst en halvtime før du skal grille. Pensle også marianden på kjøttet underveis i grillingen, da får kjøttet en nydelig smak, forklarer han.

<<PRØV OGSÅ: Fylt kyllingfilet med godsaker grillen>>

Slik griller du svinenakke

Svinenakke er et stort kjøttstykke som trenger lang tid på grillen. Her får du Coop Mega-ekspertens beste grilltips (fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du nederst i saken): 

Svinenakke på grillen: I marinade.

Steg 1. La kjøttet marinere i romtemperatur i minst en halvtime før du griller.

Svinenakke på grillen, steg 2: På direkte varme.

Steg 2. La kjøttet ligge på direkte varme i 12-15 minutter på alle sider, slik at kjøttet får en fin stekeskorpe.

Svinenakke på grillen, steg 3: på indirekte varme.

Steg 3. Legg kjøttet på indirekte varme og sett i et steketermometer. Pensle kjøttet med marinaden med jevne mellomrom.

Svinenakke på grillen, ferdig grillet.

Ferdig! Når temperaturen når 64-65 grader, er kjøttet ferdig. La kjøttet hvile uten folie i ca. ti minutter før du skjærer i det.

svinenakke på grillen med tilbehør.

En frisk og god vannmelonsalat smaker kjempegodt til grillet svinenakke.

<<TILBEHØR-TIPS: Frisk vannmelonsalat med fetaost, urter og spicy dressing>>

MARINERT SVINENAKKE PÅ GRILLEN

Personer: 4

Tid:  ca. 2 t. 15 min. (inkl. marinering)

  • 1 dl olivenolje 
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss fersk koriander
  • ½ sitron, saften av
  • 1 svinenakke, ca. 1,2 kg

 

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene til marinaden og gni inn kjøttet. La kjøttet ligge i marinaden en halvtime før du griller.
  2. Varm grillen til maks og legg svinenakken på direkte varme. La kjøttet ligge 12-15 minutter på hver side.
  3. Flytt kjøttet over på indirekte varme, sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge til kjernetemperaturen er cirka 64 grader (ca. 1 time). Pensle med marinaden underveis.
  4. La kjøttet hvile 8-10 minutter før du skjærer i det.