Lyst på en enkel og spennende vri på grillmaten? La deg inspirere av det spennende meksikanske kjøkkenet neste gang du skal invitere til grillfest. Smaksløkene kommer garantert til å danse salsa av glede.

Sommerens «hemmelige» grilltriks

Marinader er nøkkelen til ekstra god smak på grillmaten. Til disse meksikanske grillspydene har vi valgt å lage en dry rub, eller tørrmarinade om du vil.

En tørrmarinade er en blanding av forskjellige tørre kryddere og tørkede urter som gnis inn i kjøttet. Det er vidunderlig enkelt å variere, det holder seg godt og det koster ikke all verden. Lag en stor porsjon, så har du er rett og slett rimelig moro gjennom hele sommeren.

I tillegg kan du kutte ned på salt og sukker fordi du bestemmer selv hva marinaden inneholder.

<<FLERE MARINADETIPS? Her får du tre gode marinader til okse, svin og kylling + en herlig ettermarinade>>

Grillspyd og salsa med meksikanske aner

Spisskummen, løk, hvitløk og chili er alle viktige ingredienser i marinaden for å få den autentiske, meksikanske smaken.

Salsa hører selvsagt også med i et meksikansk måltid, og da smaker det ekstra godt når den er hjemmelaget. Pico de Gallo, eller salsa fresco som den også kalles, består av tomat, chili, løk og koriander og er et must på alle meksikanske middagsbord.

De smakfulle grillspydene med saftig kylling kan serveres i myke taco, til ris og bønner, eller i friske og lette salatwraps og med hjemmelagde tortillachips som vi har gjort her.

<<HERLIG TILBEHØR: Så enkelt lager du skikkelige gode tacochips!>>

Meksikanske grillspyd i salatwraps

Server grillspydene i friske salatwraps for et lettere alternativ på varme sommerdager.

Tilbehør til grillspyd: tortillachips og pico de gallo

Hjemmelagde tortillachips og Pico de Gallo er perfekt tilbehør til meksikanske grillspyd.

MEKSIKANSKE GRILLSPYD MED PICO DE GALLO

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: ca. 2,5 timer
Steketid: ca. 10 minutter
Porsjoner: 4

Meksikansk «dry rub»

  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts sort pepper
  • 0,25 ts malt kanel

 

  • 600 g kyllingbryst, i terninger
  • 8 grillspyd i tre

 

Pico de gallo

  • 2 tomater
  • 1 grønn chili (evt. jalapeño)
  • 0,5 gul løk
  • 1 fersk koriander, finhakket
  • 1 lime, saften av
  • 0,25 ts flaksalt

 

Tilbehør:

  • 2 stk. hjertesalat
  • 0,5 fersk ananas, i biter
  • 2 avokado, i biter
  • 4 reddik, i tynne skiver
  • 0,5 lime, saften av

 

Sik gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene til tørrmarinaden i en skål. Hvis krydderblandingen oppbevares i glass med tett lokk kan du ha glede av den gjennom hele sommeren.
  2. Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir og skjær i passe store munnfuller. Ha kyllingbitene i en bolle sammen med 1-2 spiseskjeer av marinaden og bland godt sammen. Alle kyllingbitene skal være dekket av et godt krydderlag, uten å overdrive. Dekk bollen og la kjøttet marinere i 2 timer.
  3. La trespydene trekke minst 30 minutter i vann slik at de ikke tar fyr når de kommer på grillen.
  4. Lag pico de gallo: Skyll og tørk tomater og chili. Del tomatene i to, fjern innmaten og skjær i små terninger. Finhakk chili, løk og koriander og rør sammen med tomatene i en skål.
  5. Smak til salsaen med limesaft og salt.
  6. Tre kyllingbitene på grillspydene og stek på grillen i ca. 10 minutter, avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Vend grillspydene underveis slik at de blir jevnt stekt. Skjær inn i en av kyllingbitene i midten av et spyd for å sjekke at kyllingkjøttet ikke lenger er rosa – da er spydene ferdig.
  7. Skyll og tørk hjertesalat og bruk de største bladene som skåler til grillspydene. Fyll salatbladene med ananas- og avokadobiter, reddikskiver, skvis over litt limesaft, legg på kyllingspyd og server med frisk salsa.