Hoisinsaus er tyktflytende, mørk saus med kraftig og søtlig smak. Noen synes smaken er veldig sterk, derfor kan det være lurt å begynne forsiktig hvis det er første gangen du smaker hoisinsaus.

Hoisinsaus er laget på gjærede soyabønner, sukker, hvetemel, hvitløk, eddik,  chili, salt og sesamolje.

Hoisinsaus passer også kjempegodt som dipp til kjøttretter (spesielt til crispy duck) og frityrstekte grønnsaker og vårruller. 

Her får du tre deilige oppskrifter med hoisinsaus:

Alt blir bedre med hoisinsaus! Skal du lage asiatisk mat, bør du prøve disse tre deilige oppskriftene med hoisinsaus.

1. Kyllingwok med hoisinsaus og nudler

I en wok stekes ting raskt, så det er mange muligheter for en god, kjapp middag. Om du lager store porsjoner eller har mange ingredienser, kan det være lurt å steke de forskjellige råvarene i puljer for at temperaturen skal holdes på maks. Tilslutt kan alt blandes og varmes i woken.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 250 g sukkererter
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ blomkål
  • 400 g strimlet kyllingkjøtt
  • 1 ss peanøttolje
  • 3 ss hoisinsaus
  • 4 ss soyasaus
  • 200 g glassnudler
  • frisk koriander til servering 

Slik gjør du:

  1. Snitt sukkererter, finhakk hvitløk og del blomkål i små biter.
  2. Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
  3. Fres kjøttet i en varm wok med peanøttolje.
  4. Tilsett grønnsakene, hoisinsaus og soya. Fres i 2-3 minutter og server med nudlene med frisk koriander. 
Alt blir bedre med hoisinsaus! Skal du lage asiatisk mat, bør du prøve disse tre deilige oppskriftene med hoisinsaus.

2. Ingefærposjert kylling med brokkoli og grønnkål

I butikken kan du i tillegg til vanlig hvitløk med fedd, velge kinesisk hvitløk, som er ett eneste stort fedd. De er enklere å skrelle og finhakke.

Dette trenger du til 4 porsjoner :

  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 knoll ingefær
  • 4 kyllingfileter, velg gjerne økologisk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 1 brokkoli
  • 5 vårløk
  • 2 røde paprika
  • 100 g grønnkål
  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss sesamfrø
  • 2 ss hoisinsaus

Slik gjør du:

  1. Kok opp kyllingkraft og ha i noen skiver ingefær. Legg kyllingfiletene i kraften og trekke  på lav varme under lokk i 10 minutter.
  2. Finhakk hvitløk, chili og litt ingefær og del  grønnsakene i biter. Fres chili, ingefær og hvitløk i en varm panne, ha i grønnsakene og  stek noen minutter.
  3. Tilsett soyasaus og dryss over sesamfrø. Ta opp kyllingfiletene, del i  skiver og server med stekte grønnsaker til. Drypp over hoisinsaus til slutt.

3. Wok med svinekjøtt og peanøtter

Nøtter smaker godt og gi ekstra crush til woken. I denne retten kan du gjerne bytte peanøttene ut med cashewnøtter.

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 2 ½ dl kokosmelk
  • 1 ss soya
  • 1 ts fiskesaus
  • 1 ss limejuice
  • ½ ss brunt sukker
  • 2 ½ dl salte peanøtter
  • 1 ss olje
  • 400 g strimlet svinefilet
  • 3 fedd hvitløk
  • 300 g aspargesbønner
  • 2 rød paprika
  • frisk basilikum og hoisinsaus til servering 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen kokosmelk, fiskesaus, soya, limesaft, sukker og peanøtter.
  2. Varm olje i en wok og fres kjøttet et minutt.
  3. Finsnitt hvitløken og fres med i 30 sekunder.
  4. Hell over sausen og la småkoke et par minutter.
  5. Del bønner og paprika i biter, rør inn i sausen og kok ytterligere et par minutter. Server med basilikum, hoisinsaus og ris.