Liker du medisterkaker og har lyst på en ny vri på julematen? Da skal du prøve denne oppskriften!

Alle liker en god burger, men den trenger ikke være laget av oksekjøtt. Medisterdeig er grovere enn medisterfarse, og den er helt perfekt å lage burgere av.

Slik lager du luftige medisterkaker

Hemmeligheten bak skikkelig luftige og gode medisterkaker er enkel: Fukt litt loff i melk og bland i medisterdeigen, så får medisterkakene en luftig og deilig konsistens. 

Når du lager disse miniburgerne, er det lurt å forme medisterkaken litt større enn brødets størrelse. Dette er fordi selve medisterkaken vil krympe litt når den stekes. 

Hjemmebakte hamburgerbrød til miniburger med medisterkaker.

Briochedeigen gir luftige og supergode hamburgerbrød.

Brioche er knallgode hamburgerbrød

Hjemmebakt brød laget av smør og melk kan man godt unne seg i julen. Briochedeig smaker ekstra godt til disse mini-burgerne. Hjemmelagde hamburgerbrød er aller best når de er nybakte.

Så enkelt lager du hurtigsyltet agurk

Hva er en burger uten sylteagurk? Disse hurtigsyltede agurkene er overraskende enkle å lage; kok opp en syltelake og la agurkstrimlene ligge i laken en times tid. Det blir et syrlig og godt tilbehør til alle slags burgere .

Minihamburger med medisterkake og rødbetekrem på et fat.

Beregn 2-3 minihamburgere til hver person hvis du serverer disse til middag. De er også perfekte å servere som fingermat til en aperitiff.

MINI-BURGERE MED MEDISTERKAKER, SYLTET AGURK OG RØDBETEKREM

Dette trenger du til fire personer:

  • 2 skiver loff, innmaten
  • ½ dl melk
  • 600 g grov medisterdeig
  • 1 egg
  • salt og pepper

 

Syltet agurk:

  • 3 ss sukker
  • 1 dl eplecider eddik
  • 1 ts salt
  • 1 knivspiss kvernet pepper
  • 3 dl vann
  • 1 agurk

 

Rødbetekrem:

  • 4 ss majones
  • 4 ss Crème fraîche
  • 1 ts dijonsennep
  • 6 skiver syltet rødbeter, skåret i små terninger

 

Slik gjør du:

  1. Lag briochedeig. Trill ut små burgerbrød. Beregn to-tre brød per person. Stek som anvist.
  2. Bland smuler av loff og melk. Bland dette inn i medisterdeigen sammen med egg og salt og pepper (etter smak). Form kuler og trykk ned til burgere. Stek dem. Du kan ettersteke dem i ovnen for å være sikker på at de er gjennomstekt.
  3. Syltet agurk: Kok opp sukker, eddik, salt, pepper og vann. Kjøl ned.
    Skjær tynne skiver (på langs) av agurken enten med siden på et rivjern, en mandolin eller en grønnsakskreller. Legg agurkstrimlene i syltelaken en times tid før bruk. Ta dem opp og la dem renne av på kjøkkenpapir.
  4. Rødbetekrem: Bland majones, crème fraîche, sennep og små rødbeteterninger.
  5. Del sliderbrødene i to og legg en god klatt rødbetekrem på. Legg så på medisterburgeren. På toppen legger du noen strimler agurk. Til slutt legges den øverste delen av burgerbrødet på.