Mange synes at mandelpoteter er de aller beste potetene.

Sammen med smør, persille og sprøstekt løk trenger du egentlig ikke noe mer. Men det er klart at dette er fantastisk og lettvint tilbehør til alt av kjøtt, kylling og fisk eller bare med gode grønnsaker ved siden av.

 

MYK POTETPURÉ MED BRUNET SMØR, SPRØ LØK OG PERSILLE

Totaltid: 45 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 700 g mandelpoteter, skrelte
  • 2–3 dl fløte
  • 1–2 ss smør
  • Salt og pepper
  • 100 g meierismør
  • 1 potte kruspersille
  • 50 g sprø løk

 

Slik gjør du:

  1. Kok potetene møre. Sil av vannet og la potetene dampe av seg litt væske.
  2. Mos potetene med fløte og smør. Krydre med salt og pepper.
  3. Smelt 100 g smør i en kjele på middels varme uten å røre i det. La det bli nøttebrunt.
  4. Rør opp smøret og tilsett persille.
  5. Topp potetpureen med sprø løk og brunet smør.

 

Glad i poteter? << Se våre beste oppskrifter med POTETER her >>