Til hovedinnhold
julemat

Okserull

Okserull er et julepålegg med lange tradisjoner. Kjøtt, spekk og krydder legges lagvis og rulles før den legges i saltlake natten over og presses i form. Som du skjønner er dette skikkelig håndverk – og det kan du smake.

Okserull

2t / 0min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

rulleskinn av storfe

oksebog

spekk (strimlet)

salt

hvit pepper

gelatinpulver

løk

Fremgangsmetode

Legg rulleskinnet på benken. Legg kjøtt, spekk, krydder og gelatin lagvis med hakket, rå løk imellom. Rull det sammen og sy det sammen på langs.
Legg den i en mild saltlake (15 g salt per liter vann) natten over.
Kokes i ca. 1 ½ - 2 timer og presses i form i et døgn.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆