Jovisst, kan du steke koteletter i ovnen! Du kan faktisk fint lage hele middagen – med både koteletter, poteter, frukt og grønnsaker – i én form. Det er veldig lettvint, og resultatet blir en rett som er full av herlige smaker.

<<PRØV OGSÅ: Superenkel pulled pork-burger med bbq-saus>>

Slik tilbereder du nakkekoteletter

Nakkekoteletter er lett å lykkes med, og ikke minst er det kjøtt med mye smak! Den gode smaken kommer fra fettmarmoreringen i kjøttet, så gå for mest mulig marmorert kjøtt når du velger ut kotelettene. 

La også fettranden være på mens du steker! Uten fettet forsvinner mye god smak, og kotelettene blir fort tørre. Du kan heller skjære det bort før du spiser. (Se fullstendig oppskrift og fremgangsmåte i slutten av saken)

Nakkekoteletter i ovn med grønnsaker og plommer.

Et godt tips er å snitte fettranden med en skarp kniv før du steker kotelettene, da unngår du at de krøller seg i panna.

Kotelettene brunes i panna først, et par minutter på hver side. Deretter steker du kjøttet ferdig i ovnen sammen med poteter, grønnsaker og vårt lille friske innslag – plommer!

<< PRØV OGSÅ: Sommerkoteletter med grillet hjertesalat og sennepssaus >>

Søtt og friskt innslag

Plommer er kanskje en litt uvanlig gjest i denne sammenhengen, men det tenker du kun til du har smakt hvor godt det passer til kotelettene. Den søte og lett syrlige plommesmaken er en frisk kontrast til kjøttet, og blir det lille ekstra som løfter hele retten.

Dessuten smaker varmebehandlet frukt ekstra mye, så her er det bare å glede seg til et herlig, velsmakende måltid. Vi spår at plommer  blir en stamgjest på middagsbordet når du først har gitt den en sjanse!

<< TIPS: Grillet ananas med kylling, bacon og peanøttdipp >>

Nakkekoteletter i ovn med grønnsaker og plommer.

Nå er den norske plommesesongen i gang, og disse plommene er ofte mer søte enn syrlige, men det er fremdeles friskt og nydelig til nakkekotelettene.

OVNSBAKTE NAKKEKOTELETTER MED PLOMMER 

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 40 minutter
Steketid: 10 minutter
Steketemperatur: 220˚C
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 200 g gulrot, i store biter
  • 400 g småpotet, delt i to
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 4 stk. plomme (middels store), delt i to
  • 2 stk. sjalottløk, i tynne skiver
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss flytende honning
  • 4 stk. nakkekotelett av svin
  • 2 ss smør, til steking
  • 1 ss fersk basilikum, finhakket

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 220 °C.
  2. Skrell gulrot og kutt i store biter. Del potetene i to og legg sammen med gulrot i en ildfast form. Ringle over olivenolje, salt og pepper. Bland sammen og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  3. Skyll og del plommene i to. Fjern steinene. Skrell og kutt sjalottløk i tynne skiver.
  4. Ta grønnsakene ut av ovnen og ha i løk og plommer. Tilsett balsamico, soyasaus og honning. Bruk to store sleiver til å blande alt sammen.
  5. Krydre kotelettene med salt og pepper. Stek i en stekepanne på sterk varme med smør, ca. 2 minutter på hver side.
  6. Legg nakkekotelettene på grønnsakene og frukten. Sett formen inn igjen i ovnen og stek videre i 10 minutter. 
  7. Finhakk fersk basilikum og dryss over formen rett før servering.