Hos Coop Mega finner du et stort utvalg kvalitetsspekeskinker. Du får ekte spansk Serranoskinke, Prosciutto di Parma (parmaskinke) og norske spekeskinker. Velg et godt merke av god kvalitet når du skal steke dem sprø i ovnen.

Du kan lett avsløre om kvaliteten er god når du sprøsteker spekeskinke. Er spekeskinken altfor salt, er nok ikke skinken så lagret som man skulle håpe. 

Oppskrift på pæresalat med sprø spekeskinke og pasjonsfruktdressing.

Velg pasjonsfrukt som er bulkete i skallet. De er modne. Del frukten i to og skrap frøene ut av skallet. Ha dette over i en sikt. Med baksiden på en spiseskje presser du stenene og fruktkjøttet mot sikten. Litt etter litt slipper fruktkjøttet saften.

Slik sprøsteker du spekeskinke

Sprø spekeskinke får du ved å legge skiver av skinke på bakepapir og sette brettet inn i ovnen slik at spekeskinken tørker. Når du ser at den begynner å krølle seg litt i kanten, kan du kjenne etter om den er ferdigstekt. Den skal være stiv, men ikke hard. Spekskinkeskivene bør avkjøles på rist før servering.

<<LES OGSÅ: Liker du pasjonsfrukt, vil du elske denne enkle iskaken med pasjonsfruktlokk. Nam!!>>

Ristede hasselnøtter

Hasselnøttene legger du på et fat og setter i ovnen. Etter kort tid tørker skallet og det er enkelt å fjerne ved å gni nøttene mellom hendene. Skallet faller av og tilbake har du deilige, ristede nøtter med masse herlig smak. Ved å varmebehandle nøttene får du også aktivisert oljene inni nøttene og derfor smaker de mer.

Oppskrift på pæresalat med sprø spekeskinke, nøtter, pasjonsfruktdressing.

Pærer er perfekte å bruke i sin naturlige form i en slik salat. Den søte frukten passer veldig godt til sprøstekt spekeskinke og ovnsristede nøtter. Du bestemmer selv om du vil beholde skallet på eller ikke.

PÆRESALAT MED SPRØ SPEKESKINKE OG PASJONSFRUKTDRESSING

Dette trenger du til fire personer:

 • 8 skiver god spekeskinke, gjerne fra Smak forskjellen-serien
 • 4 pærer
 • 4 pasjonsfrukter
 • ½ dl extra virgin olivenolje
 • 1 ts honning
 • 1 dl hasselnøtter

 

Slik gjør du:

 1. Legg spekeskinkeskivene på et bakepapir. Stek i ovnen ved 200 grader i cirka 5 minutter, til skinken er sprø.
 2. Skjær pærene i tynne skiver. Skallet kan godt være på.
 3. Del pasjonsfruktene i to. Skrap ut frøene i en sil og press saften ut av kjøttet ved å presse skjeen mot silen. Bland pasjonsfruktsaft, olje og honning.
 4. Rist hasselnøttene i ovnen ved  200 grader til skallet begynner å flasse av. Gni nøttene for å få bort skallet. Grovhakk nøttene.
 5. Legg skiver av pære på et fat og strø over nøttene. Legg et par sprøstekte spekeskinke på hver porsjon og hell dressing rundt på tallerkenen.