julemat
Pinnekjøtt på tradisjonelt vis
Pinnekjøtt er smaken av jul for mange. Det er enkelt å lage, det trenger bare litt tid. Server kjøttet med tradisjonsrikt tilbehør som kålrotstappe, poteter og god sennep. Mange vil gjerne ha Vossakorv til også.
3t / 6t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
500 gpinnekjøtt (per person, røkt eller urøkt)
Fremgangsmetode
Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer i romtemperatur.
Legg en metallrist eller pinnekjøttpinner i bunnen av en vid kjele.
Fyll på med vann til det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet på risten. Kok opp under lokk, og senk så varmen.
La pinnekjøttet småkoke/trekke ved 85-95 °C i ca. 3 timer, eller til kjøttet løsner fra beina.
Fyll eventuelt på med mer vann underveis, så det ikke koker tørt.
Hvis du vil ha Vossakorv ved siden av, kan den dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15 minuttene.
Servér med kålrotstappe, poteter og god sennep.