PINNEKJØTT PÅ TRADISJONELT VIS

1 time 30 min / 500 g pinnekjøtt per person

 

Dette trenger du:

  • 500 g pinnekjøtt per person, røkt eller urøkt

 

Slik gjør du:

  1. Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer i romtemperatur.
  2. Legg en metallrist eller pinnekjøttpinner i bunnen av en vid kjele.
  3. Fyll på med vann til det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet på risten. Kok opp under lokk, og senk så varmen.
  4. La pinnekjøttet småkoke/trekke ved 85-95 °C i ca. 3 timer, eller til kjøttet løsner fra beina.
  5. Fyll eventuelt på med mer vann underveis, så det ikke koker tørt.
  6. Hvis du vil ha Vossakorv ved siden av, kan den dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15 min.
  7. Servér med kålrotstappe, poteter og god sennep.