
PINNEKJØTT PÅ TRADISJONELT VIS
1 time 30 min / 500 g pinnekjøtt per person
Dette trenger du:
- 500 g pinnekjøtt per person, røkt eller urøkt
Slik gjør du:
- Vann ut pinnekjøttet i rikelig med vann i ca. 30 timer i romtemperatur.
- Legg en metallrist eller pinnekjøttpinner i bunnen av en vid kjele.
- Fyll på med vann til det står i høyde med risten. Legg pinnekjøttet på risten. Kok opp under lokk, og senk så varmen.
- La pinnekjøttet småkoke/trekke ved 85-95 °C i ca. 3 timer, eller til kjøttet løsner fra beina.
- Fyll eventuelt på med mer vann underveis, så det ikke koker tørt.
- Hvis du vil ha Vossakorv ved siden av, kan den dampe sammen med pinnekjøttet de siste 15 min.
- Servér med kålrotstappe, poteter og god sennep.