Pinnekjøtt er storfavoritt hos mange i jula. Flere "jukser" litt og spiser pinnekjøtt flere ganger før julaften også. Skal du ha pinnekjøttlag, kan du lage denne herlige pinnekjøtt-tacoen av restene dagen etter!

Lammekjøtt er en vanlig ingrediens i ekte, meksikanske tacoer. Der langsteker man lammekjøttet enten i ovnen eller i hull i bakken med kull over. Resultatet er kjøtt som faller fra hverandre, akkurat som dampet pinnekjøtt.

Pinnekjøtt i taco på et brett.

Taco er en av favorittrettene våre, men vi forbinder den ikke med jul. Med små knep og godt tilbehør kan du lage en julete variant av fredagstacoen.

Plukk pinnekjøttet

Pinnekjøttet plukkes fra pinnene. Hvor mye av fettet du vil ha med er opp til deg. Smuldre det litt mellom fingrene eller med to gafler for å få ”løst” opp kjøttet. Nå er pinnekjøttet ferdig til tacobruk.

Sennepskremen passer perfekt til det deilige lammekjøttet. Det er veldig godt med et sterkt innslag som kontrast til den søt-syrlige tyttebærsalsaen. Rosenkål er selve dronningen av kål i julen. De små, søte kålhodene passer perfekt til julemat og de gir en deilig konsistens i pinnekjøtttacoen.

Potetlefser til juletaco

Før jul er utvalget av norske potetlomper eller –lefser ekstra stort i butikken.  De egner seg godt til denne helnorske juletacoen. Et triks er å varme dem på hver side i pannen med bittelitt nøytral olje. Hold dem varme frem til servering.

Pinnekjøtt-taco på en tallerken.

Du trenger ikke bruke meksikanske tortillaer til disse juletacoene. Bruk norske potetlomper eller –lefser.

PINNEKJØTT-TACO MED SENNEPSKREM OG TYTTEBÆRSALSA

Dette trenger du til 4 personer:

 • 1 kg pinnekjøtt, dampet og renset
 • 12-16 rosenkål
 • 1 boks rørosrømme
 • 1 ts sitronsaft
 • 1 ss dijonsennep
 • 2 dl tyttebær
 • 2 ss sukker
 • 1 ss eplecidereddik
 • 2 pk. runde lefser eller lomper

 

Slik gjør du:

 1. Damp pinnekjøttet til kjøttet faller av beina, eller bruk pinnekjøttrester. Rens pinnekjøttet og ta vare på kjøttet.
 2. Damp rosenkålene og del dem i seks båter.
 3. Bland rømme, sitronsaft og sennep
 4. Kok opp tyttebær og sukker. Bærene skal ikke bli syltetøy. De skal varmebehandles lett til sukkeret smelter. Tilsett eddik. Skru av og kjøl ned.
 5. Stek lefsene/lompene i en panne med litt olje. Èn og èn av gangen.
 6. Server tacolefsene med sennepsdressing i bunnen, strimlet pinnekjøtt, rosenkålbåter og tyttebærsalsa på toppen. Du kan også bruke rosenkålblader.