Pizza med reinsdyrkjøtt, Snøfriskost og pisket tyttebærrømme er en spennende måte å lage hvit pizza på. Og her er det vilt mange muligheter for variasjon.

En gang for noe som plutselig virker veldig lenge siden var det helt selvfølgelig at pizzaen var rød. Uten en krydret tomatsaus kunne du glemme å kalle det pizza.

Men så kom det plutselig mange spennende hvite pizzaer, ofte bare med et tynt strøk rømme eller crème fraiche over den tynne pizzabunnen.

Oppå der kan du leke deg med ulike toppinger. Vi har laget en høst- og julefin pizza i rødt og grønt med viltkjøtt og frisk tyttebærrømme.

Reinsdyrkjøtt i tynne skiver er godt, men du kan selvfølgelig bruke annet viltkjøtt eller storfekjøtt i stedet.

Du kan også prøve med reinsdyrpølse eller en krydret salamivariant.

Tyttebærrømme er friskt og syrlig på toppen. Du kan evt. smake den til med ørlite sukker hvis du vil ha litt mer sødme. Og hvorfor ikke prøve med skogsbærrømme eller kanskje en rømme med multer i stedet? Her er det bare å smake seg frem.

45 min / 4 Porsjoner

Dette trenger du:

  • 600 g hvetemel
  • 4 dl vann
  • ½ pk tørrgjær
  • 1 god klype maldonsalt
  • 200 g reinsdyrfilet, rå
  • Salt og pepper
  • Revet Jarlsberg
  • 1 beger crème fraîche
  • 1 beger rømme
  • 40 g tyttebær
  • 1 pk Snøfrisk

 

 Slik gjør du:

  1. Elt sammen hvetemel, vann, gjær og salt på lav hastighet i 15 min. Del deigen i emner på ca. 250 gram og la dem heve på et bakebrett i ca. 30 min.
  2. Skjær kjøttet i tynne skiver, og krydre med salt og pepper.
  3. Kjevle eller klem ut deigemnene til runde pizzabunner.
  4. Fordel et tynt lag crème fraîche, Jarlsbergost og kjøtt på toppen.
  5. Stek pizzaene på 220 °C til bunnen er sprø.
  6. Pisk rømme med tyttebær til den er stiv, og ha tyttebærrømme og Snøfrisk på toppen av pizzaene.