Pølsefest er noe av det beste med grillsesongen. Og pølser er ikke bare vanlige grillpølser, nå finner du utrolig mange deilige varianter å velge mellom. Hos Coop Mega finner du et stort utvalg av grillpølser i Grill perfekt-serien. Alt fra grove kjøttpølser til krydrede og spicy pølser, ostepølser, lammepølser og rå pølser – som alle egner seg på grillen.

Rå pølser er ferskere og har noe kortere holdbarhet enn vanlige pølser, og trenger en litt annerledes varmebehandling enn vanlige grillpølser.

Ferskvaresjefens rå pølser-tips

- Rå pølser bør grilles langsomt på medium svak varme, og snus ofte til de får en fin gyllen farge. Eventuelt kan du trekke pølsene først – for eksempel i en gryte med god kraft, rotgrønnsaker og litt øl – før du legger dem på grillen. Dette er en god smaksetter, og pølsene blir fastere og lettere å ha med å gjøre, forklarer ferskvaresjef Joachim fra Coop Mega på Madla.

Oppskrift påpølser med hjemmelaget ketsjup og sennep.

Til pølsefesten serverer vi enkelt og greit pølsebrød og lompe, så folk kan få bestemme selv hva de vil ha. Som topping har vi hjemmelaget ketchup og sennep.

Hjemmelaget sennep

Sennep lages av gule og brune sennepsfrø som bløtlegges og svelles. Vi har laget en grov naturell variant, men sennepen kan smaksettes med forskjellige krydder og urter. Tilsett litt estragon for en fransk vri, eller hvitløk og pepper. Noen foretrekker å søte den med honning istedenfor sukker. Her er det bare å prøve seg frem!

Hjemmelaget ketsjup

Hjemmelaget ketsjup er så enkelt at du kommer til å angre på alle ferdigvariantene du noen gang har kjøpt. Velg gjerne hermetiske tomater av typen plommetomater eller cherrytomater, siden disse tomatsortene har en søtere og rundere smak. Tomatene kokes sammen med krydder før den jevnes. Hjemmelaget ketsjup og sennep holder seg et par uker i kjøleskap i rene, sterile glass.

Oppskrift på pølser med hjemmelaget sennep og ketsjup.

Bruk gjerne flere typer pølser når du skal grille. Hos Coop Mega finner du er stort utvalg av grillpølser, både rå og ferdigkokte grillpølser, som gjør at alle finner en pølse de liker.

Grill ute eller stek inne

Varm opp grillen og grill dine favorittpølser, enten de er rå eller ikke. Vanlige grillpølser trenger kun å grilles til de er gjennomvarme og har fått en fin stekeskorpe.

Har du ikke grill? Bruk gjerne en grillpanne innendørs og stek pølsene til de har fått grillmerker. Stek dem så i en vanlig panne eller i stekeovnen til de er gjennomvarme.

Oppskrift på hjemmelaget sennep.

Sennep er lett å lage, men trenger litt tid på seg. Start derfor i god tid før pølsefesten, sennepen skal stå og godgjøre seg i 2-3 dager før den er klar.

Hjemmelaget sennep

 • 1 dl gule sennepsfrø
 • 1 dl brune sennepsfrø
 • 2 ½ dl vann
 • 2 ½ dl hvitvinseddik
 • 1 ts salt
 • 1 ss sukker

 

Slik gjør du:

 1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og dekk til med plast. La sennepen stå i romtemperatur og godgjøre seg i 2-3 dager.
 2. Etter 2-3 dager kjører du alt i en blender eller food processor om du ønsker en glatt sennep. Ta av litt av blandingen, som du blander inn i den fine massen om du ønsker en grovere typere.
 3. Oppbevares i rene, sterile glass i 2-3 uker i kjøleskap. 
Oppskrift på hjemmelaget ketsjup

Hjemmelaget ketsjup er supergodt og veldig enkelt å lage. Gode tomater og krydder som pepper, fennikelfrø, laurbærblad og stjerneanis, gjør pølsefesten enda bedre.

Hjemmelaget ketsjup

 • 2 bokser hermetiske tomater
 • 2 ss tomatpuré
 • 2 ½ dl eplecidereddik
 • 1 ts pepperkorn
 • 1 ts fennikelfrø
 • 1 laurbærblad
 • 1 stjerneanis
 • 5 ss sukker + mer til justering
 • 1 ts salt
 • eventuelt 1-2 ts maisenna til jevning

 

 • 8 rå pølser
 • 8 pølsebrød eller lomper

 

 

Slik gjør du:

 1. Bland alle ingrediensene unntatt maisenna i en kasserolle og kok opp. La det småputre i 45-60 minutter.
 2. Plukk ut laurbærblad og stjerneanis fra blandingen og kjør alt glatt med en stavmikser eller i en blender. Sil blandingen og ha tilbake i kasserollen.
 3. Ønsker du en tykkere ketchup kan du jevne den med litt maisenna rørt ut i litt vann.
 4. Smak til ketchupen til slutt med salt og sukker etter ønske.
 5. Oppbevares i rene, sterile glass.
 6. Bruker du rå pølser? Følg ferskvaresjefens tips. Bruker du vanlige pølser griller du pølsene til de har fått en fin stekeskorpe og er gjennomvarme. Pølsene kan også stekes i grillpanne innendørs for så å varmes i en vanlig stekepanne eller i stekeovnen et par minutter.
 7. Grill gjerne pølsebrødene eller lompene raskt før du serverer pølsene med hjemmelaget sennep og ketchup.