Interessen for gourmetpølser har tatt helt av. Nå lager gode restauranter sine egne pølser og det finnes egne kokebøker om hjemmelagde pølser. Pølser er definitivt blitt noe mer enn lettvint mat på barnebursdager!

Årets nyheter av kvalitetspølser

Gourmetpølser er smaksrike, saftige, krydrede, kjøttfulle, grove og sterke. Grill Perfekt-serien til Coop har mange gode kvalitetspølser i sortimentet. Her finner du blant annet gourmetpølsene Smak forskjellen Cheesy Chili, Spicy Chicken og Tasty Klobasa, alle med svært høyt kjøttinnhold. Les mer om pølseutvalget hos Coop Mega her

Sankthansbål lyser varmt og fint i sommernatten. Pølser med tulbehør er topp mat på santhansaften.

Det er bålforbud i hele landet fra midten av april til midten av september. Men du kan søke om tillatelse til å tenne Sankthansbål i kommunen der du bor.

Kan du brenne Sankthansbål?

Branninspektør Sigurd Folgerø Dalen ved Hovedbrannstasjonen i Oslo syntes det er flott at folk koser seg med god mat ute i friluft. Men planlegger du å tenne Sankthansbål, bør du lese dette:

-  Fra og med 15.4. og til og med 15.9. er det bålforbud i hele landet. Et forbud høres negativt ut, men det finnes mange lokale forskrifter og kravene blir lempet på i mange kommuner. For eksempel er det lov med små ”kaffebål” i visse områder av landet. Men dette må man finne ut av ved hjelp av nettsidene til Brannvesenet i kommunen der du bor, forklarer Folgerø.

Du kan søke om dispensasjon til å tenne bål. Skjemaet finner du på på hjemmesiden til kommunen der du bor.

Godt drikke er halve festen: Lag disse deilige sommerdrikkene med jordbær

Vis grillvett

I tørre perioder kan det innføres totalforbud, det vil si at det ikke er lov med verken grill på tilrettelagte grillplasser eller bruk av egen grill i skog og mark. Vanligvis, når det ikke er tørre perioder, er det lov å grille i parker og hager. Her er noen gode råd fra branninspektør Folgerø:

  • Hvis du skal bruke engangsgrill må du få den opp fra bakken, gjerne med stein under grillen. Både fjell og gress kan bli ødelagt av varmen fra grillen.
  • Ha alltid med nok vann til å slukke grillen helt. Den bør være gjennomvåt før du legger den i avfallsbeholderen som er spesiallaget for dette.
  • Rydd opp etter deg før du går.
Skikkelig gode pølser med hjemmelaget tilbehør er genial mat å ta med på fest. Pølser med tilbehør er enkelt å ta med, lett å lage og smaker godt.

Du kan grille pølser på grillen eller over åpen flamme.

Dette trenger du til en kanonbra pølsefest:

  • En miks av gode kvalitetspølser (ta gjerne med litt ekstra, dette kommer til å gå unna)
  • Agurk- og paprikarelish (se oppskrift lenger ned)
  • Coleslaw (se oppskrift lenger ned)
  • Hjemmelaget majones (se oppskrift lenger ned)
  • Ferske lomper
  • Store pølsebrød
  • Potetsalat
  • God sennep og ketsjup
  • Løk, både rå og sprø
  • Servietter eller tørkerull
  • Pose til søppel

<<LES OGSÅ: Skal du inviterer mange på sommerfest, er spekefat perfekt. Her får tips til det optimale spekefatet med godt tilbehør>>

Tips!

Har du lyst på noe mer enn pølser på grillen, har Coop andre raske og gode produkter i Grill Perfekt-serien man kan legge rett på grillen, slik som Kebabsticks og Grillspyd.

<<LES OGSÅ: Lyst på rømmegrøt? Slik lager du magrere rømmegodt som smaker like kremete og godt som originalen.>>

Her er 3 herlige tilbehør til pølsefesten:

Agurk- og paprikarelish

  • 1 stor agurk
  • 1 liten løk
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • en liten ss salt
  • 1 dl eplesidereddik
  • ½ dl sukker
  • 1 ts sennepsfrø
  • ½  ts sellerisalt

 

Slik gjør du:

  1. Vask og del agurken i 2 på langs. Skrap ut frøene med en teskje.
  2. Riv agurken på rivjernet og gjør det samme med løk og paprika.
  3. Ha alt i en bolle og bland inn salt. Dekk til og la det stå over natten.
  4. Hell grønnsakene i et dørslag, la det renne kaldt vann over.
  5. Trykk deretter ut så mye vann som du klarer.
  6. Ha eddik, sukker, sennepsfrø og sellerisalt i en kjele og kok opp på middels varme, til  sukkeret blir ”borte”.
  7. Ha i grønnsakene, skru ned varmen og la det putre på lav varme i 10 minutter. rør innimellom.
  8. Avkjøl til romtemperatur og hell i lufttette glass. Sett i kjøleskapet.
Coleslaw med revet kål, gulrøtter og majones. Skikkelig gode pølser med hjemmelaget tilbehør er genial mat å ta med på fest. Pølser med tilbehør er enkelt å ta med, lett å lage og smaker godt.

Hjemmelaget coleslaw er supert tilbehør til pølsene. Hvis du ikke har tid til å lage selv, får du kjøpt prima coleslaw hos Coop Mega.

Coleslaw med hjemmelaget aioli

  • 2 ss  Rørosrømme
  • 1 ss majones
  • 1 ts hvitvinseddik
  • salt og nykvernet pepper
  • litt sitron
  • ¼ nykål, finsnittet
  • 1 liten løk, finsnittet
  • 3 gulrøtter, grovrevet

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen rømme, majones, eddik, salt og pepper. Press over litt sitron. Juster eventuelt mer til slutt.
  2. Bland inn grønnsakene til slutt.
Ingredienser du trenger for å lage hjemmelaget majones, som er godt tilbehør til pølser.

Hjemmelaget majones er fantastisk godt.

Hjemmelaget majones

Så mye at du har majones til resten av uka og mer enn det:

  • 1 egg, romtemperert
  • 1 ts Dijonsennep
  • ½ - 1 fedd hvitløk, fint revet
  • salt og nykvernet pepper
  • 3:1 solsikke- eller maisolje og olivenolje
  • en god skvis sitron

 

Slik gjør du:

  1. Ha egg i en blender sammen med sennep, hvitløk, litt salt og pepper.
  2. Kjør til godt blandet og pisk videre inn oljen i en tynn stråle.
  3. Majonesen tyknet etter hvert som blenderen går.
  4. Mot slutten kan du smake til med sitron, og eventuelt mer salt og pepper.