På varme sommerkvelder har du kanskje ikke lyst til å stå inne og lage mat? Ingenting er enklere og bedre enn å slenge noen pølser på grillen!

Nå bugner det av ulike typer pølser hos Coop Mega, alt fra spicy, argentinske pølser, smakfulle Klobasa, til deilige lammepølser med hvitløk.

<<Bli inspirert: Sjekk den prisvinnende Grill perfekt-serien til Coop.>>

En pølsefest trenger ikke være forutsigbar og kjedelig. Pølser på grillen blir med noen enkle grep et fullverdig måltid! Her har vi laget tre forskjellige pølser med litt ekstra digg topping og tilbehør for alle og enhver.

Oppskrift på grillpølser med ny topping.

Grillpølsene får nytt liv med digg topping; currysennep og nykål, løkmarmelade og spicy salsa med avokado.

Ikke gjør denne pølsefeilen

Det største feilen mange gjør når de griller pølser, er å la dem ligge for lenge på sterk varme. Resultatet blir da svarte pølser som bare smaker svidd. Slik griller du pølsene som en proff:

  1. Ta pølsene ut av kjøleskapet en halv time før du skal grille. Romtempererte pølser blir raskere gjennomvarme.
  2. La pølsene først ligge og godgjøre seg litt på indirekte varme. De kan gjerne ligge der mens du gjør klart resten av måltidet.
  3. Legg pølsene kjapt på direkte varme, så de akkurat rekker å få fine grillstriper og sprøtt skinn. Pølsene er allerede kokt, så de trenger ikke mer tid på grillen enn at de blir gjennomvarme. (Har du ferske pølser på grillen, er fremgangsmåten litt annerledes. Sjekk hvordan du griller ferske pølser her)
  4. Legg gjerne pølsebrødene ett minutt på grillen før servering, da blir resultatet ekstra bra.
Oppskrift på grillpølser med ny topping.

Marmelade av rødløk er fantastisk godt tilbehør til pølse. Særlig hvis du har på litt blåmuggost også!

Pølser for alle

Inviter til pølsefest i sommer og la gjestene bestemme pølsetype og topping selv. Du trenger ikke begrense deg til våre pølseforslag. Kjøp gjerne et utvalg pølser, slik at alle finner sin favoritt og kan selv sette sammen det ultimate pølsemåltidet.

I tillegg til det store pølsesortimentet i Grill perfekt-serien, finner du et godt utvalg av spesialpølser i ferskvaredisken hos Coop Mega. Du finner både vanlige pølser og ferske pølser i utvalget.

<<Lag gjerne klassisk tilbehør som ketsjup og sennep selv. Det er enklere enn du kanskje tror. Her finner du knallgode oppskrifter på hjemmelaget ketsjup og sennep. >>

 Her er oppskrift på 3 pølsemenyer vi håper du blir inspirert av neste gang du skal grille! Beregn 2-3 pølser per person.

Oppskrift på pølser med ny topping.

Hva med en tysk bratwürst med curry-sennep og nykålsalat? Eller kanskje du heller faller for en cheesy chili-pølse med avokado og spicy salsa? En litt annerledes type pølsetopping, lett og frisk! Eller kanskje du vil ha noe litt mer mektig? Gå for hvitløkspølse med løkmarmelade og smuldret blåmuggost, da vel. Eller hva med en av hver?

BRATWÜRST MED CURRYSENNEP OG NYKÅL

  • 1 pakke Grill perfekt Bratwürst
  • 1 dl sennep
  • 1 ts currypulver
  • ½ nykål
  • 2-3 ss majones
  • saften av ¼ sitron
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • pølsebrød

 

Slik gjør du:

  1. Grill eller stek pølsene.
  2. Rør sammen sennep og currypulver.
  3. Kutt nykål i tynne strimler. Bland sammen med majones, sitronsaft og en klype salt og pepper.
  4. Dander pølsene i pølsebrød med rikelig currysennep og nykålsalat.

 

CHEESY CHILI MED AVOKADO OG SPICY SALSA

  • 1 pakke Grill perfekt cheesy chili
  • 1 avokado
  • 100 g jalapeno
  • ½ agurk
  • 1 håndfull koriander
  • saften av ½ lime
  • pølsebrød

 

Slik gjør du:

  1. Grill eller stek pølsene.
  2. Del avokadoen i to og fjern stein og skall. Kutt avokadoen i tynne skiver.
  3. Lag en salsa ved å blande sammen finhakket jalapenos, agurk og koriander. Smak til salsaen med lime.
  4. Dander pølsene i pølsebrød med avokadoskiver på den ene siden. Topp med spicy salsa.

 

HVITLØKSPØLSE MED LØKMARMELADE OG BLÅMUGGOST

  • 1 rødløk
  • 1 ss olje
  • 4 ss sukker eller honning
  • 4 ss rødvinseddik
  • ½ ts salt
  • 1 pakke Grill perfekt hvitløkspølser
  • 100 g blåmuggost
  • pølsebrød

 

Slik gjør du:

  1. Start med løkmarmeladen, den skal stå og putre i 30-40 minutter. Finhakk løken og fres løken i litt olje i en panne. Når løken er myk og blank skrur du ned temperaturen, heller på sukker eller honning og rødvinseddik. La det småputre i 30-40 minutter. Rør om i ny og ne. Smak til slutt til med salt og eventuelt mer søtning.
  2. Grill eller stek pølsene.
  3. Dander pølsene i pølsebrød med løkmarmelade og smuldret blåmuggost på toppen.