Til hovedinnhold
kjøtt

Provencalsk lammegryte

Lett på lokket og kjenn hvordan den deilige lukten av dampende lammegryte med tomater, grønnsaker, poteter og friske urter sprer seg i rommet. Dette er perfekt søndagsmiddag. Den krever lite arbeid, bare litt koketid.

Provencalsk lammegryte

50min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

gul løk ( i biter)

finhakket hvitløk

grytekjøtt av lam

sellerirot (i biter)

gulrøtter (i biter)

hermetiske tomater

vann

kjøttbuljongterning

fersk oregano

fersk timian

fersk rosmarin

salt og pepper

amadinepoteter

grovt salt

Fremgangsmetode

Begynn med å frese løk, hvitløk og kjøtt i en kjele. Tilsett grønnsaker og hermetiske tomater og la det småkoke i 5 minutter.
Tilsett vannet og la det småkoke i ca. 40 minutter, eller til kjøttet er mørt.
Smak til med salt og pepper. Tilsett finhakket timian, oregano og rosmarin rett før du serverer.
Legg grovt salt i en ildfast form og ha potetene på toppen, bak dem i ca. 30 minutter til potetene er ferdige.
Del potetene i to og ha dem i kjelen.
Du kan godt skjære potetene i skiver eller terninger og la dem koke med i gryten mot slutten i stedet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆