Dette er den perfekte søndagsmiddagen, det du serverer venner som kommer på besøk, eller det du lager ferdig på forhånd når dere er på hytta.
Så er maten klar når dere kommer inn fra tur.

Ofte tenker vi på lam som noe som hører høsten til, men nå får du lam i butikken hele året.

Du får ulike stykningsdeler, og i en gryte som dette er det godt med kjøtt som trenger litt koketid.
Men selv om kjøttet skal koke en stund, så krever det ikke noe arbeid. Det står bare der og putrer på ovnen og blir mørt og smakfullt.

Vi har bakt potetene i ovnen, men du kan godt skjære dem i skiver eller terninger og la dem koke med i gryten mot slutten.

PROVENCALSK LAMMEGRYTE
4 porsjoner

  • 1 kepakløk, i biter
  • 8 fedd hvitløk, finhakket
  • 400 g grytekjøtt av lam
  • 200 g sellerirot, i biter
  • 4 gulrøtter, i biter
  • 300 g tomater, hermetiske
  • 1 l vann
  • 1 kjøttbuljongterning
  • 4 ss fersk oregano
  • 2 ss fersk timain
  • 2 ss fersk rosmarin
  • Salt og pepper
  • 12 amadinepoteter
  • 100 g grovt salt

 

Slik gjør du:

  1. Begynn med og fres løk, hvitløk og kjøtt i en kjele. Tilsett grønnsaker og hermetiske tomater og la småkoke i 5 min.
  2. Tilsett vannet og la det småkoke i ca. 40 min, eller til kjøttet er mørt.
  3. Smak til med salt og pepper. Tilsett finhakket timian, oregano og rosmarin rett før du serverer.
  4. Legg grovt salt i en ildfast form og ha potetene på toppen, bak i ca. 30 min til potetene er ferdige.

<< LYST PÅ MER LAM? Her er våre beste oppskrifter med lam >>