Svak varme, god tid og mye kjærlighet er vanligvis det som må til for å lage en skikkelig smaksrik gryterett. Dessverre er ubegrenset tid en luksus de aller fleste ikke har i hverdagen, når middagen skal stå på bordet i en fei.

Kjøttet som gir raske gryteretter

Heldigvis det ikke alltid ta flere timer å lage en digg middagsgryte. For å komme raskere i mål kan du bruke svinekjøtt.

Ytrefilet av svin er renskåret, mørt kjøtt som kan brukes nesten på samme måte som biff. Tilberedt på riktig måte kan det også være saftig grytekjøtt som nesten ikke krever koketid i det hele tatt.

PRØV OGSÅ: Fransk gryterett med sitronpotetmos>>

Den magre svinefileten skal nemlig ikke skal varmebehandles for lenge, da risikerer du at kjøttet blir tørt.

gryterett med svinefilet og chorizo

Gode smaker fra chorizo, fløte, sopp og sølvløk gjør denne gryteretten til en skikkelig hverdagsfavoritt!

Gryterett som lager seg selv

For å få ekstra mye smak trengs det litt fett og derfor har vi valgt å bruke chorizo. Den spanske godbiten er utrolig anvendelig og gir mye smak på kort tid: Den mektige smaken passer perfekt sammen med den rike fløten og syrligheten fra sølvløken.

<< Prøv også: Stekt torsk med chorizosalsa >>

Server gjerne denne gryteretten med kokte poteter eller ris til. For å gjøre det ekstra enkelt kan du bare gå for Verdens enkleste hvitløksbrød noe som smaker himmelsk dyppet i den smaksrike sausen. Da er det i tillegg mat som er lett å servere til mange.

<< Prøv også: Marokkansk lammegryte med appelsinsalat>>

gryterett med svinefilet og chorizo

Den enkleste hverdagsmiddagen er den som lager seg selv og du kan sette rett på bordet. Som en rask og spenstig gryterett med svinefilet og chorizopølse.

SPENSTIG GRYTERETT MED CHORIZO

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 30 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 600 g ytrefilet av svin, i skiver
  • 2 ss hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 200 g speket chorizopølse, i halvmåner
  • 2 gul løk, i båter
  • 2 fedd hvitløk, raspet
  • 10 sjampinjonger, i tykke skiver
  • 2 dl grønnsakkraft
  • 4 dl kremfløte
  • 1 glass sølvløk, uten lake
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 ss bladpersille, finhakket

 

Slik gjør du:

  1. Tørk svinefileten med kjøkkenpapir og skjær i ca. 1 cm tykke skiver. Rør sammen mel, salt og pepper. Vend kjøttet i blandingen slik at hver skive blir godt dekket.
  2. Smelt smør i en tykkbunnet gryte på middels sterk varme. Brun kjøttet raskt på hver side før det løftes ut av gryta.
  3. Skjær chorizo i tykke halvmåner og stek til pølsebitene begynner å slippe fett. Tilsett løk, hvitløk og sopp. La alt surre et par minutter til soppen faller sammen.
  4. Hell over kraft, fløte, sølvløk og paprikastrimler. Gi gryteretten et oppkok og senk temperaturen. Legg svinekjøttet tilbake i gryta og la alt småputre ca. 10 minutter. For en tykkere saus kan du jevne ut med litt maisenna (se tips lenger ned).
  5. Dryss over bladpersille rett før servering.

 

Tilbehør til gryteretten:

  • Hvitløksbrød
  • Kokt ris
  • Potetmos

 

Tips til maisenna-jevning 

Rør sammen like deler maisenna og kaldt vann. Sørg for at det ikke er noen klumper. Rør inn litt og litt maisennablandingen i sausen du ønsker å jevne. Kok opp mellom hver gang for å sjekke om det er nok jevning. Effekten av jevningen blir først synlig når sausen koker opp.

Her finner du flere deilige oppskrifter på herlige gryteretter Tema: Gryterett