Reinsdyrkjøtt er et magert og sunt kjøtt. Ifølge Mattilsynet regnes ikke viltkjøtt som rødt kjøtt. Reinsdyrkjøtt er noe av det magreste kjøttet du kan spise, og kan sammenlignes med sjømat når det gjelder innhold av omega 3 og essensielle fettsyrer, skriver forskning.no.

Slik steker du reinsdyrfilet

Ytrefilet av reinsdyr skal ikke steke lenge. Det er viktig med høy varme og en solid klatt smør og litt olje i pannen slik at kjøttet får en fin stekeskorpe, før det etterstekes ved lav temperatur i ovnen. Kjernen skal være skinnende rosa.

Kantareller og røkt bacon er fantastisk tilbehør til vilt. Det er også veldig lett å tilberede. Soppen trekker til seg den deilige røyksmaken, som passer så godt til det utsøkte viltkjøttet. 

Smørstekte kantareller og bacon i en skål, serveres sammen med reinsdyrfilet.

Kombinasjonen av kantareller (eller annnen sopp) og bacon er magisk.

Det beste gresskartrikset

Gresskar er en undervurdert grønnsak i supper og gryter. Men gresskar er kanskje aller best i en lett og luftig puré!

Gresskarpuréen blir best hvis gresskaret bakes i ovnen. Da damper litt av fuktigheten ut av grønnsakkjøttet og du sitter igjen med en god, konsentrert smak. Skrap kjøttet lett ut med en skje og bland med smør, melk og krydder.

Gresskarpuré i en skål servert sammen med reinsdyrfilet.

Grasskarpuré er et nydelig tilbehør til reinsdyr og annet viltkjøtt. Får du ikke tak i gresskar, kan du bruke søtpotet istedenfor.

<<PRØV OGSÅ: Kremete gresskarsuppe med saftig bacon-focaccia.>>

Brokkoli passer godt til vilt. Sørg for å koke/dampe bukettene lett og ha dem gjerne over i isvann rett før servering for å beholde den knallgrønne fargen.

Reinsdyrfilet med smørstekte kantareller og bacon, og gresskarpuré.

Reinsdyrfilet er perfekt helgemiddag på høsten og vinteren. Denne retten er overraskende enkel å lage og smaker himmelsk godt!

REINSDYRFILET MED SMØRSTEKTE KANTARELLER, BACON OG GRESSKARPURÉ

Dette trenger du til fire personer:

Gresskarpuré:

  • 2 flaskegresskar
  • 1 dl melk
  • 100 g smør

 

Reinsdyrfilet:

  • 800 g ytrefilet av reinsdyr
  • salt og pepper
  • 6 knuste einebær
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 4 ss smør
  • 4 ss olivenolje

 

Smørstekte kantareller og bacon:

  • 300 g kantareller, eller annen sopp
  • 1 pakke bacon, i biter
  • 4 ss smør
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • salt og pepper

 

  • 2 brokkoli, i buketter

 

Slik gjør du:

  1. Gresskarpuré: Del gresskarene i to på langs. Fjern kjernerhuset med en skje. Smør med litt olivenolje og sett i ovnen på 200 grader i ca. 1 time eller til kjøttet er skikkelig mykt. Skrap ut kjøttet. Ha det over i en blender samme med melk og smør. Kjør til en glatt puré. Smak til med salt og pepper.
  2. Reinsdyrfilet: Rull reinsdyrfileten i en blanding av salt, pepper og knuste einebær. Legg hvitløksfedd og timian i pannen for smak. Stek i smør og olje til du har en fin skorpe på kjøttet. Etterstek i ovnen til ønsket kjernetemperatur; 60 grader gir rosa kjerne. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i delikate skiver.
  3. Kantareller: Stek kantareller og bacon i smør og rosmarin. Smak til med salt og pepper.
  4. Damp brokkolibukettene og server sammen med gresskarpuré, sopp og reinsdyrfilet i tykke skiver.