
RIBBE PÅ TRADISJONELT VIS
4-5 timer / 4 Porsjoner
Dette trenger du:
- 2 kg tynnribbe
- Salt og pepper
- 2 dl vann
Slik gjør du:
- Begynn å forberede ribben to dager før servering. Rut opp svoren og krydre raust med salt og pepper. Gni krydderet godt inn på alle sider.
- Pakk kjøttet i aluminiumsfolie og la det ligge i kjøleskapet frem til det skal tilberedes.
- Legg ribben med svoren opp i en ildfast form eller en dyp langpanne.
- Form til litt aluminiumsfolie og legg den under ribben så den ligger så jevnt som mulig, men likevel med litt helling nedover slik at fettet renner av. Ellers blir ikke svoren sprø.
- Hell 2 dl vann i formen og dekk tett til med aluminiumsfolie. Stek ribben på 230 °C, vanlig over- og undervarme, i 45 min.
- Fjern aluminiumsfolien over ribben og senk temperaturen til 200 °C. Stek videre i 1-1 ½ time. Pass på mot slutten, det er nå svoren skal bli sprø, men ikke brent. Hvis den ikke blir sprø nok mot slutten kan du flytte ribben lenger opp og skru på grillelementet. Følg veldig godt med nå, for svoren kan fort bli svidd.
- Server ribben med nykokte poteter og surkål, gjerne også med medisterkaker og små medisterpølser.