Kylling er super hverdagsmat, og hva er vel enklere enn å bare slenge alt som er godt sammen oppi en form og steke det ferdig i ovnen? Dette er en super hverdagsmiddag og familiemiddag i ett.

Appelsin, honning og rosmarin blir til en søt og deilig marinade i denne enkle "alt i en form”-middagen. Sammen med potetbåter, kikerter, hvitløk og rødløk kommer dette til å bli en kjapp klassiker!

LES OGSÅ: Er du usikker på hvordan du skal behandle rå kylling? Her får du de beste tipsene som gjør kyllingmiddagen trygg og god.>>

Slik får du sprøtt kyllingskinn

Coop Smak forskjellen-kyllingbrystene er store og saftige med skinn på. Sprøtt og salt kyllingskinn er superdigg! Men det finnes nesten ikke noe mer udelikat enn slapt kyllingskinn.

Trikset for å få sprøtt skinn er å brune kyllingfileten med skinnsiden ned i rikelig med olje først, for så å pensle dem med en søt marinade så det karamelliseres i ovnen. Yummy!

Kylling-nyhet hos Coop

Coop Smak forskjellen-kylling er en nyhet hos Coop Mega. Disse kyllingene kommer fra utvalgte bønder på Jæren. Kyllingene er av rasen Ross Rowan som blir ekstra store og saftige.

Coop Smak forskjellen-kyllingene får vokse i naturlig tempo og det legges stor vekt på at de trives. Les mer om Coop Smak forskjellen-kyllingene her.

Beregn ett kyllingbryst per person om du er skikkelig sulten, ellers kan du beregne tre bryst på fire personer.

Skriver av kyllingfilet på tallerken sammen med appelsin og hvitløk.

Med sprøstekt kyllingfilet får du festmat midt i uka!

Kyllingbryst med appelsin og hvitløk

Dette trenger du til 4 (sultne) personer:

  • 4 Smak Forskjellen kyllingbryst med skinn
  • 1 klype salt og nykvernet pepper
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 appelsin
  • 2 ss appelsinmarmelade
  • 2 ss honning
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stilker fersk timian
  • 1 ss fersk rosmarin, finhakket
  • 2 rødløk
  • 8 hvitløksfedd
  • 1 boks kikerter
  • 400 g småpoteter

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Tørk av kyllingbrystene og krydre dem med salt og pepper. Varm godt med olje i en stekepanne. Legg kyllingbrystene med skinnsiden ned og stek dem i 3-5 minutter til skinnet er gyllent og sprøtt. Vær Pass på , oljen blir varm og kan spurte litt. Legg kyllingbrystene over i en ildfast form.
  2. Rør sammen appelsinmarmelade, honning, olivenolje, finhakket rosmarin og litt salt og pepper.
  3. Skrell hvitløksfeddene og mos dem med skaftet på en kniv. Del rødløken i grove båter. Del småpoteter i tynne båter. Kutt appelsin i tynne skiver. Hell av vannet laken og skyll kikertene. Fordel alt i formen rundt kyllingbrystene. Hell appelsinmarinaden på kyllingbrystene og grønnsakene.
  4. Legg til slutt på litt frisk timian i formen og sett et steketermometer i den tykkeste delen på kyllingbrystet. Stekes i ca. 30 minutter, eller til kjernetemperaturen viser 68 grader. Sjekk om potetene er gjennomstekt samtidig som kyllingen har riktig kjernetemperatur. Ta eventuelt ut kyllingen av formen og stek videre et par minutter om potetene trenger litt ekstra tid.
  5. La kyllingbrystene hvile minst 10 minutter før de deles opp i skiver! Slik beholder du saftigheten i kyllingbrystene.