Alt du trenger for å lage deg en liten chips og dipp-fest er tortillalefser, krydder og litt olje. Etter 10 minutter kan du glede deg over en bolle med sprøe og gode tortillachips.

Litt sunnere tortillachips

Hjemmelagde tortillachips er perfekt til helgekosen eller som tilbehør til meksikanskinspirerte retter. Best av alt er at når du lager chipsen selv vet du nøyaktig hva du får i deg.

Du kan faktisk droppe olje helt dersom du ønsker en enda sunnere snack, men vi synes ikke det er så dumt å bruke litt fett. Det gjør at det gode krydderet sitter bedre og chipsene knaser ekstra godt.

Bruk lefser av hvete, fullkorn eller mais, alt ettersom hva du liker best selv. La gjerne tortillalefsene ligge på benken og tørke litt før de bakes i ovnen. Da blir de ekstra sprøe.

<<TIPS! Server disse tortillachipsene sammen med en herlig salsa Pico de Gallo og meksikanske grillspyd>>

hjemmelagde tortillachips i to enkle trinn

Trinn 1: Bland sammen olje og krydder og pensle tortillalefsene på begge sider med krydderblandingen.

hjemmelagde tortillachips i to enkle trinn

Trinn 2: Del tortillalefsene i mindre snipper med et pizzahjul eller en skarp kniv før de stekes 3-4 minutter i ovnen.

Hjemmelagde tortillachips med Pico de Gallo

Knasende sprø tortillachips smaker suverent sammen med Pico de Gallo, ekte meksikansk salsa.

HJEMMELAGDE TORTILLACHIPS MED CHILI

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 10 minutter
Steketid: 3-4 minutter
Steketemperatur: 225˚C
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 4-6 ss rapsolje (eller annen nøytral olje)
  • 1 ss paprikapulver
  • 1,5 ts chilipulver
  • 2 ts flaksalt
  • 8 tortillalefser

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 225˚C. Bland sammen olje, paprikapulver, chilipulver og salt.
    Pensle tortillalefsene på den ene siden, snu og gjenta på andre siden.
  2. Bruk et pizzahjul eller en skarp kniv og del lefsene i trekanter.
  3. Fordel på bakepapirkledd stekebrett og stek på øverste rille i 3-4 minutter til tortillachipsene er gylne og sprø.