I Kuala Lumpur står gatematentusiaster fra hele verden gjerne i kø for å få seg en Ramly-burger. Det som egentlig er en helt vanlig hamburger oppnår legendestatus når den pakkes inn i en tynn omelett sammen med en ketchup-basert saus. 

Du trenger heldigvis ikke pakke kofferten for å smake på denne herligheten. Råvarene som benyttes er helt vanlige og lett tilgjengelige, også i vår del av verden. 

<<PRØV OGSÅSuperenkel pulled pork-burger med bbq-saus>>

Street food hamburger med bbq-saus.

En deilig bbq-saus må til på burgeren!

Genialt hamburger-tilbehør

Det er den uvanlige «innpakningen», omeletten, som gjør Ramly-burgeren så spesiell. Den sørger for at ikke en dråpe kjøttsaft eller saus går til spille, og resultatet er en ekstra saftig og temmelig heftig hamburger.

Den legendariske street food-hamburgeren er enkel å lage hjemme. Vi har brukt Beefy Burger fra vår prisvinnende Grill Perfekt-serie, men det er selvsagt ikke noe i veien for å bruke andre hamburgere.  

<<PRØV OGSÅ: Hamburger med chili og spicy tilbehør>>

Dette er antagelig sommerens diggeste hamburger!

Grill hamburgeren perfekt

Det viktigste er å grille hamburgeren slik at den blir så saftig som mulig og det gjør du best med å bruke både direkte og indirekte varme: 

Grill burgerne over direkte varme 2-3 minutter. Flytt deretter til indirekte varme for å oppnå en kjernetemperatur på 70˚C for en gjennomstekt hamburger. Det er tykkelsen på kjøttet som avgjør hvor for det blir ferdig. Jo tynnere hamburger, desto raskere går det.

Sørg for at alt av tilbehør er klart når du starter grillingen, da får du garantert en saftig og god burger-opplevelse – nesten som om du var på en travel gate på andre siden av jordkloden.

<<PRØV OGSÅ: Baconburger med blåmuggost og karamellisert løk>>

Street food-hamburger med omelett på asiatisk vis.

Denne burgeren imponerer du med!

<<Hjemmebakt: Verdens saftigste hamburgerbrød>>

STREET FOOD-HAMBURGER FRA MALAYSIA

Vanskelighetsgrad: Middels
Totaltid: 40 minutter
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 6 ss majones
  • 0,5 ts Worchestershiresaus
  • 2 ts søt chilisaus
  • 0,5 stk. kinakål, finstrimlet
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • 8 stk. egg
  • 4 stk. hamburgere (f.eks. Coops Grill Perfekt Beefy Burger)
  • 8 ts BBQ-saus
  • 4 ts ketchup
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 1 stk. rødløk, i tynne ringer
  • 2 stk. tomat, i tykke skiver

 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen majones, Worchestershiresaus og chilisaus. Rør inn finstrimlet kinakål og smak til med salt og pepper.
  2. Varm opp litt olje i en stor stekepanne på middels sterk varme. Pisk sammen to og to egg med litt salt og stek til tynne omeletter (som en pannekake). Hold lune til servering.
  3. Grill hamburgerne 2-3 minutter på hver side på direkte varme. Varm hamburgerbrødene på grillen. 
  4. Rør sammen BBQ-saus og ketchup og smør utover omeletten. Pakk hver burger i en omelett og legg på lunt hamburgerbrød. Topp med kålsalat, løk og tomat.