Innerst inne har vi vel alle en liten forkjærlighet for kyllingnuggets? Myke kyllingbiter med knasende sprøtt skall –  bedre snacks er vanskelig å finne. Og som med så mye annet blir det aller best når du lager det selv! (Les hvor enkelt det gjøres nederst i saken.)

Ekstra sprø kyllingnuggets med frokostblanding

Når du skal lage kyllingnuggets fra bunnen av, kan du enten dele kyllingfiletene i små munnfuller som vi har gjort, eller bruke kjøttkvern for å få en mykere konsistens som minner mer om hurtigmat-versjonen.

kyllingnuggets med appelsinsaus

En god dippsaus hører med til kyllingnuggets. Appelsinsausen rører du raskt sammen i løpet av et par minutter.

Det du ikke behøver å fundere på er hva du skal bruke til å panere kyllingen med. Mens mange automatisk strekker seg etter brødrasp eller griljermel, mener vi det beste svaret her er cornflakes.

De sprø maisflakene gir god smak og en unik sprøhet – uten at du er nødt til å fritere. Da blir nuggetsene straks litt sunnere også!

<< Ønsker du å lage en hel middag med kyllingnuggets? Prøv med deilig og mettende brokkolisalat til. >>

Kyllingnuggets med appelsinsaus på en tallerken.

Disse kyllingnuggetsene er sprø og saftige; den ultimate kosematen er blitt om mulig enda bedre!

SAFTIGE KYLLINGNUGGETS MED HOT APPELSINSAUS

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 60 minutter
Steketid: 20-25 minutter
Temperatur: 200˚C
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 4 kyllingfilet
  • 9 dl cornflakes
  • 3 egg
  • 3 ts Dijon sennep
  • 3 ts flytende honning
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje, til steking
  • 1 ss smør, til steking
  • Frisk koriander, finhakket

 

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200˚C og kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Knus cornflakes i en pose. Pisk egg, sennep og honning lett sammen i en dyp tallerken. Bland sammen mel, salt og pepper.
  3. Tørk kyllingfiletene godt med kjøkkenpapir og skjær i biter eller jevnt tykke strimler.
  4. Vend kyllingbitene først i melblandingen og rist av overflødig mel. Dypp så i eggeblandingen og vend til slutt i knust cornflakes.
  5. Varm opp olje og smør i en stekepanne på relativt sterk varme. Brun kyllingnuggetsene ca. 1 minutt på hver side og stek ferdig midt i ovnen (ca 8-10 minutter).
  6. Server varme og saftige kyllingnuggets med frisk koriander og pikant appelsinsaus.

 

Steketips!

Vi har valgt å steke nuggetsene i stekepanna og komfyren men det er også mulig å fritere dem dersom du foretrekker det. Skal du lage kyllingnuggets til mange kan det være lurt å kun steke dem i ovnen. Steketiden er da ca 20-25 minutter. Husk å snu kyllingbitene underveis.

 

APPELSINSAUS

Dette trenger du:

  • 1 dl appelsinmarmelade
  • 0,5 dl flytende honning
  • 2 ss Dijon sennep, eller annen sterk sennep
  • 1 ts sriracha (sterk chilisaus)
  • Salt 

 

Slik gjør du:

  1. Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt om nødvendig.