Du vet det er sommer når grilleimen henger tykt over nabolaget, hverdag som helg, i storbyen og på bygda. Det er et sikkert tegn på at matlagingen har flyttet fra kjøkkenbenken ut på terrassen, balkongen, i hagen og i parken.

Spareribs som rask sommermat

Sommerdagene kan være travle selv om man er på ferie, og når det er ekstra varmt og godt ute vil vi jo helst at maten skal være så lettvint som mulig. Da er det helt genialt å bruke ferdigmarinerte spareribs. 

På Coop Mega får du BBQ Spareribs av svin og Baby Back Ribs fra den prisvinnende serien Grill Perfekt Street Food.

Det saftige kjøttet er ferdig marinert med god BBQ-saus og trenger kun varmes opp på indirekte varme en liten halvtime. Mens du venter på at kjøttet skal blir klart, lager du en rask og god makaronisalat. (Fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du i slutten av saken)

«PRØV OGSÅ: Saftig street food-hamburger på asiatisk vis»

Med ferdigmarinerte spareribs på grillen og en fargerik makaronisalat er det ingen sak å invitere hele familien på grillmat, også på travle hverdager!

Server den herlige makaronisalaten i sprø og god paprika. Da blir også oppvasken litt mindre!

Slik skaper du indirekte varme på grillen

Indirekte varme er grillmetoden som ofte benyttes når det skal grilles store kjøttstykker. Det sørger for at kjøttet blir gjennomstekt uten å bli svidd. Det er vanlig å grille på direkte varme først for å få den deilige karamelliserte stekeflaten. Det er der smaken er!

Kullgrill: Kull legges på hver side av grillen, og i midten legges en aluminiumsform som vil ligge under kjøttet.

Gassgrill: Tenn kun de ytterste brennerne og grill over sonene som ikke er tent. På små gassgriller brukes svak varme.

Uansett hva slags type grill du har, så er det lurt å bruke lokk. Da holder temperaturen seg mest stabil og kjøttet blir saftig og godt.

«LES OGSÅ: 6 deilige retter til grillfesten»

Spareribs uten grill

Har du ikke grill, kan du også bruke ovnen. Forvarm ovnen til 200˚C. Legg spareribs eller baby back ribs i en ildfast form og stek midt i ovnen i 25 minutter. Pensle med ekstra BBQ-saus underveis dersom du ønsker det.

<<PRØV OGSÅ: Spareribs på grillen med hjemmelaget bbq-saus>>

Med ferdigmarinerte spareribs på grillen og en fargerik makaronisalat er det ingen sak å invitere hele familien på grillmat, også på travle hverdager!

Ferdigmarinerte spareribs er saftig, smakfull og rask sommermat!

SAFTIGE SPARERIBS MED FARGERIK MAKARONISALAT

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 35 minutter
Steketid: ca. 25 minutter
Grillmetode: Indirekte varme 
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

Makaronisalat

  • 250 g makaroni (tørr)
  • 0,5 dl majones
  • 0,5 dl lettrømme
  • 1 ts sitronskall, revet
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 1 ss bladpersille, finhakket
  • 1 stilk vårløk, finsnittet
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stilk stangselleri, finhakket
  • 0,5 stk. rød smakspaprika, i små terninger
  • Salt og pepper

 

  • 800 g spareribs/baby back ribs (f.eks. fra Coop Grill Perfekt/Street Food)
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. oransje eller gul paprika

 

Slik gjør du:

  1. Start med makaronisalaten: Kok makaroni som anvist og avkjøl raskt i kaldt vann. Bruk dørslag for å helle av vannet.
  2. Bland sammen majones, rømme, sitronskall, sitronsaft og bladpersille i en bolle. Rør vårløk, hvitløk, stangselleri, smakspaprika og kokt makaroni inn i dressingen og smak til med salt og pepper.
  3. Fyr opp grillen: Grill spareribs på indirekte varme i ca. 25 minutter. Snu kjøttstykkene et par ganger underveis. Pensle med ekstra BBQ-saus (fra butikken) om nødvendig.
  4. Del paprika i to og fjern frø og stilkfester. Legg med snittsiden opp på direkte varme på grillen i 2-3 minutter. Bruk grillet paprika som serveringsskål for makaronisalaten.