Poteter er så godt, både som tilbehør og når de får stå i rampelyset. 😋

Har du spist tapas har du sikkert fått hele småpoteter med en saus å dyppe i, eller ovnsbakte potetbåter med sprøtt skinn og aioli til.

Når du surrer potetene i spekeskinke og steker dem i ovnen blir skinken sprø og deilig mot de myke potetene.

Det å saltbake potetene gjør at de holder på fuktigheten og blir saftige og får litt saltsmak i ovnen.

 

Saltbakte småpoteter med spekeskinke

Totaltid: 1 time
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 2 dl grovt salt
  • 12 folvapoteter
  • 12 skiver spekeskinke

 

Slik gjør du:

  1. Ha saltet i en ildfast form.
  2. Prikk potetene lett med en gaffel. Legg dem i formen og dekk dem med salt.
  3. Stek potetene på 200 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter.
  4. Ta dem ut og rull spekeskinke rundt potetene.
  5. Stek dem videre i 10 minutter.

TIPS! Server potetene og spekeskinken med aioli til.

 

Glad i poteter? << Se våre beste oppskrifter med POTETER her >>