Det blir liksom ikke grillfest uten pølser, og Sheila Søderlund, ferskvaresjef hos Coop Mega Metro på Lørenskog, er ekspert på gode pølsetoppinger.
Hun nøyer seg som oftest ikke med bare én, men lager gjerne flere varianter så gjestene kan velge.
– Tilbehøret passer ikke bare på pølser, men også på burgere og sliders. Sliders – eller små burgere – er dessuten perfekt til barna, men også til voksne som har lyst til å smake på flere ting fra grillen, sier Sheila.
Favoritten hennes er kanskje en knallgod «Chili mayo lobnobs pølsetopping», og det beste er at den er så enkel å lage. Du rører bare sammen majones, sweet chili saus og biter av lobnobs eller crabsticks. Da får du et skikkelig smaksrikt alternativ til den tradisjonelle rekesalaten.
Men prøv en av de andre toppingene hennes også. Sprøstekte grønnsaksstrimler med barbequesaus er knasende sprøtt og herlig. Mens karrimajones og mangosalsa med vannmelon er friskt og godt følge til pølsene.
Vi gjetter på at dette blir noen av sommerens grillfavoritter.

<< PRØV OGSÅ: Pølser på grillen med herling topping >>
  

KARRIMAJONES OG MANGOSALSA
5 minutter / 4 porsjoner

  • 1⁄2 tube majones
  • 1 ss karripulver
  • 1 mango
  • 1⁄2 chili
  • 1⁄2 rødløk eller 2 vårløk
  • Limesaft
  • Noen skiver vannmelon

Slik gjør du:

Rør sammen majones og karripulver til du får en passe sterk karrismak. Skjær mango i små terninger. Finhakk chili og rødløk eller vårløk som er mildere på smak med tanke på barna. Smak til med limesaft.
Skjær vannmelon i biter og tre dem på et grillspyd. Grill dem raskt på hver side.

SPRØ GRØNNSAKSSTICKS OG BBQ-SAUS

Skjær de grønnsakene du liker i tynne staver, f.eks. gulrot, potet og squash. Frityrstek dem i olje så de blir sprø og gode. Server dem med en god grillsaus.

SHEILAS CHILI MAYO LOBNOBS PØLSETOPPING
5 minutter / 4 porsjoner

  • 2 dl majones
  • 1⁄2 dl rømme
  • 3­4 ss sweet chilisaus
  • Evt. litt limeskall, revet
  • 1 pk LobNobs
  • Litt gressløk, hakket

Slik gjør du:

Rør sammen majones, rømme og sweet chilisaus. Smak deg fram til en passe søt og sterk smak. Riv lobnobs litt fra hverandre. Rør inn lobnobs, finhakket gressløk og revet limeskall.