Flat iron steak er et mørt og godt kjøttstykke som sitter på yttersiden av bogbladet på storfe. Dette er en av årets nyheter i grillserien Low & Slow hos Coop Mega, og egner seg godt når du vil lage god mat til mange.

- Dette er et magert og godt kjøttstykke som ikke må ligge altfor lenge på grillen, da kan det bli tørt, sier Adelino Borges, som er assisterende ferskvaresjef hos Coop Mega Oppdal. Han gnir inn kjøttet med en smaksrik og god cajunrub, og lar kjøttet ligge og marinere en halvtimes tid på kjøkkenbenken. 

<<PRØV OGSÅ: Slik griller du en perfekt biff>>

Slik griller du Flat iron steak

Det er ingen kunst å grille store kjøttstykker, så lenge du holder kontroll på tid og varme. Adelino viser deg hvordan du griller Flat Iron steak (fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du nederst i saken):

Slik griller du kjøtt - Flat Iron steak.

Krydre kjøttet med hjemmelaget cajunrub og la det ligge en halvtime i romtemperatur før du griller.

Slik griller du kjøtt; Flat Iron steak. På grillen.

2. Legg kjøttet på direkte varme og la det grille i 5-6 minutter på hver side.

Coop Mega-teamets beste grilltips

  • La kjøttet ligge i romtemperatur i en halvtime før du griller.
  • La kjøttet ligge en god stund på grillen før du snur det. Da får kjøttet en fin og gyllen stekeskorpe.
  • Bruk både direkte og indirekte varme. 
  • Bruk steketermometer når du skal grille store kjøttstykker.
  • Ikke grill kjøttet for lenge.
  • La kjøttet hvile 10-15 minutter etter at det er ferdiggrillet. Da blir kjøttet saftig og godt.

<<PERFEKT TILBEHØR: Bakt potetsalat med mandler, asparges og lime>>

Flat iron steak på grillen

Når kjøttet har ligget på indirekte varme til det har fått en kjernetemperatur på 55 grader, er det ferdig. Det tar cirka 45 minutter.

FLAT IRON STEAK MED CAJUNRUB

Til: 4-6 personer 

Tid: 30 minutter marinering og ca. 45 minutter på grillen

  • ½ ts kajennepepper
  • 1 ss oregano
  • 2 ts hvitløkpulver
  • 2 ss salt
  • 1  Low and slow Flat Iron steak

 

Tilbehør:

 

Slik gjør du:

  1. Bland de tørre krydderne. Krydre kjøttet og la det ligge en halvtime i romtemperatur før du griller. 
  2. Legg kjøttet på direkte varme og la det ligge i 5-6 minutter på hver side.
  3. Flytt kjøttet over på indirekte varme, sett inn et steketermometer og la kjøttet ligge til kjernetemperaturen er cirka 55 grader, ca. 45 minutter.  
  4. La kjøttet hvile cirka 5-8 minutter før du skjærer i det.

Tips til regnværsdager!

Er det dårlig vær, kan du lage denne grillretten innendørs. Grill kjøttet først i en grillpanne, før du ettersteker i stekeovnen ved 180 grader. Bruk steketermometer, så er du garantert et godt resultat hver gang.