Alle elsker vel pizza? Det er verdens beste kosemat. Men hvordan får man til å lage ekte restaurantpizza hjemme uten pizzaovn?

Det skal vi vise deg!

1. Deigen må heve

En god pizzadeig kan gjerne heve tre ganger. Heve, slå luften ut av deigen, heve, slå luften ut av deigen, heve, kjevle ut. Denne trippelhevingen vil gi fine bobler i deigen ved steking. (Har du ikke tid til trippelheving, blir det god pizza med bare én runde heving også)

Oppskrift på italiensk pizza med bacon og sopp.

En god pizzadeig kan gjerne heve tre ganger for å skape de fine boblene i deigen under steking.

2. Bruk pizzamel

Pizzamel er en egen hvetmeltype som egner seg spesielt godt til pizzabaking. Den ferdigstekte bunnen blir rett og slett sprøere ved bruk av enten Tipo 0 eller Tipo 00 fordi melets evne til å ta opp fuktighet er større enn ved bruk av vanlig, norsk hvetemel.

Dessuten gir dette glutenrike melet en mer elastisk deig, noe som gjør at ekte pizzabakere kan hive deig opp i luften og forme bunnen med bare hendene. 

3. Strø med durumhvete

Mel av durumhvete er trikset for å få den deilige skorpen vi er ute etter. Melet gjør det lett å flytte pizzadeigen fra kjøkkenbenken over på pizzastålet eller pizzastenen.

Bruk en pizzapade eller en flat plate for å føre pizzaen over til ovnen. Det kan være litt kinkig, men husk at øvelse gjør mester. Det er her du vil være ekstra takknemlig for durumhvete-trikset.

Oppskrift på italiensk pizza med bacon og sopp.

Et godt triks for vellykket pizza er å bruke litt durumhvete når du kjevler ut deigen. Durum gjør det lettere å få deigen fra benken og inn i ovnen.

4. Pizzastål eller pizzasten

For å kunne lage en ekte italiensk pizza trenger du høy varme og en pizzasten eller pizzastål. 

Steinen eller stålet må varmes i ovnen på maksimum varme i 45-60 minutter før du steker pizzaen. Når pizzadeigen treffer den varme overflaten, dannes det umiddelbart en sprø skorpe, og du nærmer deg den perfekte, italienske pizzabunnen på ditt eget kjøkken.

5. Begrens toppingen

En italiensk pizza har ikke masse topping. Her må man besinne seg og velge noen få ingredienser. Har man lyst på flere ingredienser, kan man dele pizzaen inn i soner. 

Grunnen til at man ikke skal bruke altfor mange ingredienser, er for at pizzaen skal bli sprø – ikke bløt. Det er ikke lett å få en overlesset pizza sprø.

Oppskrift på italiensk pizza med bacon og sopp.

Pizza er verdens beste kosemat. Hva slags topping er din favoritt? Det er bare å velge - alle kan få førstevalget sitt hvis man lager porsjonspizzaer.

Italiensk pizza med bacon, sopp og oliven

Ingredienser til 4 porsjonspizza: 

  • 1 pose tørrgjær
  • 4 dl vann
  • 1 ts flaksalt
  • ½ ts sukker
  • 2 ss olivenolje
  • ca 550 g Tipo 00 hvetemel
  • 1 dl Durumhvetemel til kjevling og steking

 

Rød pizzasaus:

  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • ½ finhakket løk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 klype flaksalt
  • 1 klype nykvernet pepper
  • 1 ss timian
  • 1 ss oregano

 

Topping:

  • 1 pk bacon
  • 2 pakker mozzarella (baller i pose)
  • 2 dl revet gulost
  • sorte oliven med sten
  • 12 cherrytomater, delt i to
  • 4 sjampinjonger, i skiver
  • Frisk basilikum

 

 Slik gjør du:

  1. Lag pizzadeigen: Ha alle ingrediensene (spe med melet litt om gangen) i en bakebolle og elt i ca 10 minutter. Konsistensen på deigen skal være klebrig.
  2. Sett plast over bollen og legg et kjøkkenhåndkle over. Sett lunt. Varmekabler er perfekt. La stå i 30 minutter. Slå luften ut av deigen og hev den igjen i 30 minutter. Gjenta samme prosess en gang til. En time før du skal steke pizzaene varmer du ovnen til maksimalt. Legg pizzasten eller –stål midt i oven på over- og undervarme. Varm disse i 45-60 minutter.
  3. Lag pizzasaus:  Fres løk og hvitløk i litt olje på middels varme til løken er blank. Ha i resten av ingrediensene og la putre i cirka 15 minutter, til sausen er blitt litt tykkere. Avkjøl og kjør sausen glatt med en stavmikser.
  4. Etter tre hevinger á 30 minutter kan du dele deigen inn i fire emner. Kjevle ut én og én bunn. Ha durumhvete under deigen når du kjevler ut.
  5. Stek baconskivene og soppen lett i en panne.
  6. Spre et tynt lag pizzasaus på den ferdigkjevlete deigen. Legg på mozzarellaost, revet gulost, baconskiver, sopp og cherrytomater. Legg så på oliven.
  7. Ha durumhvete på pizzaspaden og overfør pizzaen til ovnen. Stek pizzaen til den er sprø og osten er smeltet. Stek så en ny pizza.
  8. Server pizzaene med litt frisk basilikum på toppen.