Pannestekt biff er perfekt helgemat. Men synes du det er vanskelig å steke biffen slik at resultatet garantert blir saftig, mørt og får riktig farge i midten? Da skal du følge disse enkle trinnene. 

PRØV OGSÅ: Helstekt entrecôte er perfekt å lage når du skal servere mat til mange. Her får du den beste metoden for å helesteke en hel biff i ovnen. 

Slik steker du biffen perfekt

Følger du denne enkle trinn for trinn-beskrivelsen blir biffen perfekt stekt, saftig og mør (fullstending oppskrift finner du nederst i saken):

 1. Start med å legge biffene på en fjøl. La dem ligge i romtemperatur en halvtimes tid. Bind gjerne litt hyssing tett rundt biffene et par steder slik at de holder formen under steking. Du kan feste urter i hyssingen for å tilføre mer smak.
  Slik steker du biff, trinn 1: ligge i romtemperatur.

  Steg1: La biffene ligge i romtemperatur en halvtime før du steker dem. Bind dem gjerne opp med hyssing, så får du en fin form på biffene.

 2. Salt og pepre godt.
 3. Varm en panne. Tilsett litt olje og legg biffene med snittflaten ned i den varme pannen. Stek ganske hardt i noen minutter for å få en herlig brunet overflate.  Snu biffene.
 4. Tilsett terninger av smør, et par hvitløksfedd og litt urter. Dette gjør du for å tilføre deilig smak til kjøttet. Bruk en skje til å øse smøret fra pannen over biffene.
  Steke biff perfekt steg 2. Stk dem i en stekepanne.

  Stek biffene ganske hardt i noen minutter på hver side for å få en god brunet overflate.

 5. Etter et par minutter legger biffene over i en ildfast form. Hell over smør, hvitløksfeddene og urtene. Sett formen i en forvarmet ovn for å ettersteke kjøttet.
 6. Sett steketermometer i midten på en av biffene. Pass på at termometernålen treffer midt i biffen for å måle kjernetemperaturen.
  Steg 3: Steke biff perfekt i ovnen.

  Ha biffene i en ildfast form og la dem steke ferdig i ovnen. Husk termometer for å holde kontroll på temperaturen (vi satte inn termometer etter at bildet ble tatt).

 7. Når du er fornøyd med kjernetemperaturen tar du biffene ut av ovnen og lar dem hvile 5-10 minutter før du serverer dem.

Riktig temperatur på biffen

Hvis du vil ha den perfekte kjernetemperaturen på biffen din, må du bruke termometer:

Rå i midten: Liker du biffen din blodig, tar du den ut av ovnen når termometeret viser 44 grader. Den vil stige til 45 grader når du tar den ut. Kjøttet er da rødt i midten og har en rosa ring ut fra stekeskorpen.

Rosa i midten: Hvis du vil ha en biff som er medium stekt, tar du ut biffen når termometeret viser 56 grader. Temperaturen vil stige litt etter at du tar ut biffen til en kjernetemperatur på 58 grader.

Gjennomstekt: Liker du biffen godt stekt, tar du ut biffen når termometeret viser 68 grader. Sluttresultatet blir 70 grader og en biff som er ganske fast i konsistensen og grå i fargen.

Steke biff ferdig; en rosa og en rå biff.

Hvis du liker biffen medium stekt (til venstre) tar du den ut når temperaturen viser 56 grader. Liker du at biffen er rå i midten (til høyre) tar du ut biffen når temperaturen viser 44 grader.

Gode poteter er et must til biff. Sjekk disse gode oppskriftene:

 

STEKT BIFF

Dette trenger du til fire personer:

 • 4 biffer av indrefilet eller ytrefilet av storfe (ca 200 g per biff)
 • salt og pepper
 • hyssing, kan sløyfes
 • 4 ss olivenolje
 • 3 ss smør
 • 2 fedd hvitløk
 • 4 grener timian

 

Slik gjør du:

 1. Forvarm ovnen til 180˚C. Tørk biffene. Krydre godt med salt og pepper på begge sider av biffene. Bind gjerne biffene med hyssing hvis du ønsker en jevn form på dem
 2. Varm en panne og tilsett olivenolje. Legg biffene i pannen og stek i et par minutter på høy varme slik at du får en godt brunet flate.
 3. Snu biffene og tilsett smør, to hvitløkfedd og timian. La smøret smelte og øs det over biffene i pannen. 
 4. Ta biffene ut av pannen og legg dem i en ildfast form. Hell over smøret, timian og hvitløk, og sett formen i en forvarmet ovn. Ha et steketermometer i en av biffene og følg med. Ta ut biffene når de har ønsket kjernetemperatur (se oversikt lenger opp i saken). 
 5. La biffene hvile på rist i 5-10 minutter før du serverer dem.

LYST PÅ MER BIFF-INSPIRASJON: Se våre beste biff-oppskrifter her.