Vi nordmenn er et grillfolk, og selv om vi finner stor glede i store, langtidsgrillede kjøttstykker, vil vi minst like ofte ha det kjapt og enkelt.

Siden sommerkotelettene er lettsaltet og røkt trenger de ikke marineres på forhånd. Det gjør at de har bedre holdbarhet om du vil ta dem med i kjølebagen og grille i parken eller på båttur, og de kan legges rett på grillen. Perfekt sommermat, altså. 

Coop Grill Perfekt Sommerkoteletter kan du også steke i stekepanna dersom det ikke er grillvær. Da bruner du kotelettene på sterk varme i 2-3 minutter på hver side, for deretter å ettersteke i ca 5 minutter på lav varme, gjerne under lokk. (Se fullstending oppskrift og fremgangsmåte nederst i artikkelen.)

<< FLERE GRILLFORSLAG? Her er 6 deilige retter til grillfesten >>

Sommerkoteletter med grillet hjertesalat og sennepssaus.

For kult rutemønster snur du litt på koteletten under stekingen, slik at den blir stekt litt på kryss og tvers. Ikke nødvendig, men fin effekt!

Sommerkoteletter med grillet hjertesalat og sennepssaus.

Deilig søt og litt pikant sennepssaus passer perfekt til de smaksrike kotelettene. Den kalde sausen kan du også bruke som marinade til svinefilet, eller på en saftig sandwich med ost og skinke.

Grønnsaker på grillen

Når grillen først er varm kan du like gjerne grille grønnsakene også. Smakene kommer bedre frem, og de blir ekstra saftige. Hjertesalat egner seg overraskende bra og blir spesielt smaksrik og god etter en kort tur på grillen.

Grillede tomater smaker også himmelsk, men krever litt mer skånsom behandling slik at de ikke sprekker og faller fra hverandre.

Etter noen minutter i varmen forandrer de karakter og blir ekstra søte og gode. Men pass på, de små cherrytomatene trenger bare ett minutt eller to før de er ferdige!

<<GRILLTRIKS: Her er grønnsakene som blir bedre på grillen>>

Sommerkoteletter med grillet hjertesalat og sennepssaus.

Herlig og enkelt sommermåltid laget på under halvtimen.

SOMMERKOTELETTER MED GRILLET HJERTESALAT OG SENNEPSSAUS

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 20 minutter
Grillmetode: Direkte og indirekte varme  
Porsjoner: 4

Dette trenger du:

  • 600 g nypotet
  • 4 stk. sommerkotelett
  • 1-2 ss rapsolje, til pensling
  • 2 stk. hjertesalat, delt i to
  • 4 stk. grillspyd i tre, bløtlagt
  • 200 g cherrytomat

 

Sennepssaus

  • 2 ss dijonsennep
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ss flytende honning
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss fersk timian, finhakket
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Kok nypoteter møre i lettsaltet vann.
  2. Lag sennepssausen: Rør sammen sennep, honning, olivenolje og sitronsaft. Smak til med timian, salt og pepper. Sett til side.
  3. Pensle sommerkotelettene med litt olje og grill på direkte varme 2-3 minutter på hver side. Legg kotelettene over på indirekte varme et par minutter til kotelettene er gjennomstekte.
  4. Del hjertesalt i to på langs. Pensle med olje og legg på grillen med snittflaten ned. Grill i 2-3 minutter på direkte varme.
  5. Tre cherrytomater på bløtlagte trespyd. Pensle med litt olje og grill på direkte varme i 1-2 minutter.