Kall det fingermat eller tapas, lefseruller kan du fylle med mye godt. Spekemat og rømme er en klar favoritt.

Det er så lettvint og så godt. Du fyller bare lefser eller lomper med det du liker, ruller dem sammen og evt. skjærer dem i biter.

Vi har laget en krem av creme fraiche, spekemat og urter. Her passer det også fint å bruke skalker av spekemat.
Du kan bruke spekeskinke, fenalår eller biter av en krydret spekepølse. Røkt eller gravet fisk er en vinner. Eller du kan gå for en ren vegetarvariant og fylle rullene med forskjellige grønnsaker.

Creme fraiche kan byttes ut med kremost, gjerne Snøfrisk. Og varier med friske urter – både dill, gressløk, basilikum, mynte og koriander er godt, litt avhengig av hva du ellers har i lefserullen.
Mulighetene er som du skjønner mange.

20 min / 4 Porsjoner

Dette trenger du:

  • 200 g spekemat ­(bruk gjerne skalker)
  • 1 beger crème fraîche, 35%
  • 1 potte gressløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • Salt og pepper
  • 1 pk lefser 1 pk ruccula

 

Slik gjør du:

  1. Skjær spekematen i små terninger, og bland dem med crème fraîche, gressløk, hvitløk, salt og pepper.
  2. Fyll kremen i lefser, ha på ruccula og rull lefsene sammen.