Reker er sommermat for de fleste. Men det er faktisk i den kalde årstiden sjømaten er aller best. Spis reker nå som de er ekstra faste og fine. Og du må bare prøve denne oppskriften fra en norgesmester.

Kim Kristiansen er norgesmester i sjømathandel og sjømatansvarlig hos Coop Mega Metro på Lørenskog. Han er ekstra glad i sjømat selvfølgelig, og han spicer opp rekene med chili, ingefær, lime og koriander. Det er fantastisk godt. I tillegg er de raske å lage og passer som skikkelig mumsemat når du skal kose deg en kveld.

SPICY REKER MED SKALL

2 PORSJONER / 15 MINUTTER

4 hvitløksfedd
1-2 chili
2 cm ingefær
saften av 2 lime
1 kg reker med skall

Slik gjør du:

  • Finhakk hvitløk, chili og ingefær, bland med limesaft og stek rekene med skall kjapt i blandingen.
  • Pynt med koriander på toppen.